Jaf sub umbrela politicii

Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

De numai patru minute au avut nevoie senatorii pentru a respinge una dintre cele mai bune reforme adoptate de Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, în scurta perioadă a mandatului său. Este vorba despre Ordonanţa 79/2016, act normativ pe care parlamentarii au avut grijă să-l înăbuşe încă din faşă.

Dacă ar fi devenit lege, respectiva ordonanţă ar fi liberalizat accesul la funcţiile de manageri de spitale, ceea ce ar fi fost o lovitură de graţie dată caracatiţei mafiote care sugrumă acum sistemul medical din România. Fără o astfel de reformă, managerii de spitale vor fi numiţi, la fel ca până acum, pe baza unor criterii obscure, lucru ce va permite perpetuarea jafului, incompetenţei şi nepotismelor.

Noul scandal izbucnit recent la Spitalul din Tecuci, în urma publicării filmărilor care arătau condiţiile groaznice din saloanele secţiei de Pediatrie, este doar unul dintre exemplele care ne arată unde a dus numirea pe criterii strict politice a oamenilor din conducerea unităţilor medicale. Pus în faţa faptului împlinit şi presat de prezenţa reporterilor şi a camerelor de filmat, primarul din Tecuci a mers el însuşi să constate, într-un simulacru de control, ceea ce ar fi trebuit să ştie încă din momentul preluării mandatului. Mucegaiul de pe pereţi, wc-ul murdar şi plin de rugină, saltelele roase, lipsa meselor şi a yalelor de la uşi nu sunt probleme cauzate de lipsa de civilizaţie a pacienţilor şi a aparţinătorilor de etnie romă, aşa cum au lăsat să se înţeleagă medicii şi autorităţile venite în control. Este vorba, mai degrabă, de un amestec de incompetenţă, interese şi nepăsare a celor puşi să aibă grijă de spital. De altfel, nu trebuie uitat că însuşi fostul director al unităţii a fost condamnat pentru luare de mită.

Exemplul Spitalului din Tecuci este doar unul minor, raportat la neregulile din alte spitale gălăţene. Fiecare trebuie să ia atitudine pentru ca jaful să înceteze, deoarece de acest lucru poate depinde viaţa ta sau a cuiva drag ţie.

Citit 3361 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2017 14:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.