Unde sunt WC-urile de altădată?

Evaluaţi acest articol
(25 voturi)
8 comentarii

Zilele trecute, un cititor ne transmitea la redacţie nemulţumirea domniei sale că, pe toată lungimea falezei, sunt toalete ecologice doar la capete, iar cea de la capătul dinspre Navrom era închisă cu lanţ, nefiind accesibilă. Deci, practic, dacă te plimbi pe faleză, că tot iese lumea din nou să facă mişcare, nu ai alternativă: ori te duci la vreo terasă, iei un suc şi foloseşti şi toaleta, ori te ţii până la capătul dinspre Trecere bac, ori faci în boscheţi. Total necivilizat şi absolut neigienic.

În oraş, situaţia este cam aceeaşi, nu există toalete pe distanţe foarte lungi, iar acolo unde sunt mirosul şi mizeria sunt de nesuportat. E foarte greu, adult fiind, să intri acolo, ce să mai spunem despre copii. În aceste condiţii, nu e de mirare că ieri după-amiază, în Ţiglina, o mămică a dezbrăcat în mijlocul trotuarului copila de nici doi ani, punând-o să facă pipi la rădăcina unui copac, în timp ce, cinci metri mai încolo, prietena ei încerca să-şi convingă şi ea odrasla să facă la fel. Departe de mine gândul de a mă oripila, sunt copii, e adevărat. Dar ce educaţie vrem să le facem? Că e în regulă să-şi facă nevoile la rădăcina copacului în mijlocul oraşului? Sau că ar trebui să meargă, civilizat, la o toaletă? Eu cred că tot a doua variantă este cea normală. Şi îmi amintesc perfect că mama, atunci când eram mică, mă trimitea la toaletă înainte să plecăm de acasă şi avea grijă să ajungem în timp util la o destinaţie care să aibă toaletă, pentru orice eventualitate. Evident, în copilăria mea, toaletele publice existau şi erau utilizabile, chiar dacă poate nu sclipitor de curate, cel puţin funcţionale şi dezinfectate cu clor. Acum, l-aş invita pe domnul primar să intre în toaletele publice care ne-au mai rămas, fie ele fixe sau ecologice, şi să-mi spună dacă dumnealui le-ar folosi, nu mai spun dacă ar duce nişte copii acolo. Chiar este imposibil de curăţat şi întreţinut cum se cuvine WC-urile ecologice, domnule primar? Că toalete publice normale, cu apă şi săpun, n-avem: la Grădina Publică există una, dar e sub orice critică, cea din Parcul Eminescu este închisă de mulţi ani şi, practic, n-ai unde să te duci, dacă te taie nevoia.

Citit 2367 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2017 16:47

8 comentarii

 • postat de DR.MIHAI MORARU Vineri, 24 Martie 2017 21:20 5.13.130.*** Link la comentariu
  1
  1

  APRECIINDU-VA FOARTE MULTCA JURNALIST SI CA OM DE SPIRIT,ADICA AVAND UN UMOR DEBORDANT, IMI PERMIT SA VA AMINTESC CA SI ATAT DE CELEBRUL SI ENIGMATICUL,UNICUL FRANCOIS VILLON, SE INTREBA ,,DAR UNDE-S ZAPEZILE DE ALTADATA?,,, SI NICI MARELE POET,NICI NOI,ADMIRATORII, NU PUTEM RASPUNDE CAT DE CAT MULTUMITOR!!!SANATATE LA TOATA LUMEA SI SA AVEM TOALETE ,MACAR ASA CUM LE-A,M VAZUT PE AUTOSTRADA MERGAND SPRE GERMANIA!!!

  Raportează
 • postat de Mai reflectati! Vineri, 24 Martie 2017 19:26 78.96.253.*** Link la comentariu
  0
  1

  Daca te prind pandaliile in piata de gros de pe Basarabiei, ai incurcat-o!

  Pana spre sfarsitul toamnei, cand grupul sanitar a intrat in INVENTAR, de altfel civilizat si curat, mergea tot omul normal la WC.De atunci l-au sigilat, probabil au gasit nereguli in gestiune, ca nu a iesit pasenta pentru directorul pe viata la piete,cu strangerea taxelor.....

  Ieri am vazut un basarabean, pe bune, care striga ca din gura de sarpe, timandu-se cu mainile de burta, eu unde ma c...c, ca nu mai poooot!

  N-am inteles ce fac organele alea cu higiena si mediu prin oras, mai ieri strigand din toti rarunchii ca vor marire de salarii!

  Mergeti fratilor prin oras sau pe faleza si inventariati mostrele de nesimtire ale administratiei locale, dovezi pentru aplicarea legii!

  Se vede clar ca in orasul asta, actuala administratie le-a luat dreptul cetatenilor de a merge la toaleta, obligandu-i sa mearga prin boscheti, dupa modelul din evul mediu al Frantei si Angliei.

  Brrrr, miau, ham, ham, ce pute prin orasul asta!

  Raportează
 • postat de IC Vineri, 24 Martie 2017 17:50 100.99.72.*** Link la comentariu
  0
  1

  Intrebati-l pe tovarasul primar ... si el care.......cand era primar a privatizat toate WC-urile ( umblatoarele )statiile mijoacelor de transport in comun trotuarele ,spatiile verzi si chiar intersectiile ( Bd Braile cu Bd Dunarea + soseaua de centura ,acolo undei mare harababura ..).

  Raportează
 • postat de votez cu partidul care face wc public in sediu Vineri, 24 Martie 2017 17:41 89.136.187.*** Link la comentariu
  0
  1

  propun ca la sediile partidelor sa functioneze si wc-uri publice, gratis. macar asa sa stie si contribuabilul ca se poate pysa sau kk in sedii ce functioneaza din bani publici.

  Raportează
 • postat de Mosu Vineri, 24 Martie 2017 08:02 109.103.134.*** Link la comentariu
  2
  11

  Ma intreb daca, platitor de taxe si impozite fiind, dupa ce va fi gata noul sediu al Primariei, voi avea voie sa fac "chestii" la toaleta acesteia?! Parerea mea este ca ar trebui sa aiba acces toti galatenii acolo.

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 24 Martie 2017 07:34 5.13.235.*** Link la comentariu
  1
  9

  3/4 din țara asta merge la groapă în spatele casei.... Mai rămâne ceva de spus?

  Raportează
 • postat de George Vineri, 24 Martie 2017 07:12 95.76.53.*** Link la comentariu
  3
  6

  La Mc Donalds sau la Mall poti sa intri sa folosesti toaleta fara sa fii nevoit sa cumperi ceva.

  Raportează
 • postat de Articol corect, felicitări ! Deabia aștept să iasă verdeața, la prostata ce o am de plimbat pe faleză. Vineri, 24 Martie 2017 01:13 213.233.104.*** Link la comentariu
  1
  16

  Nimic de comentat...este absolut corect, am devenit boschetari. Vai de oamenii în vârstă, pentru ei, este chiar vital.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.