Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
3 comentarii

"Ce credeţi că o să facă? O să ne găsească nod în papură, ca să colecteze bani la buget. Suntem toţi disperaţi. O să scape cine o să poată sau cine o să aibă o uşă deschisă pe undeva. Nu sunt bani şi o să ne aplice nouă amenzi, ca să aibă de unde colecta. Asta este cea mai sigură formă de a aduna bani la buget", se plângea, zilele trecute, patroana unui magazin de cartier.

De mai bine de o săptămână, printre micii comercianţi se zvoneşte că, în curând, ANAF va începe să pună „biciul” pe ei, oamenii aflând, din surse numai de ei ştiute, că se pregătesc mai multe controale de amploare în oraş. Scopul este, spun micii comercianţi, de a aduna cât mai mulţi bani la bugetul statului, pentru a acoperi promisiunile PSD din campania electorală.

De la începutul anului, Guvernul a majorat salarii şi pensii, a redus sau eliminat o serie de taxe şi promite, în continuare, măriri de lefuri (în unele cazuri cu până la sută la sută) pentru angajaţii din sectorul bugetar. Organismele internaţionale lansează tot mai multe semnale de alarmă şi avertizează, prin vocea Comisiei Europene şi, mai nou, a Fondului Monetar Internaţional, că România riscă să se confrunte cu o nouă criză economică, în condiţiile în care există îngrijorări că măsurile adoptate de Guvern vor creşte deficitul şi vor destabiliza economia (şi-aşa bazată în mare parte pe consum).

Ministrul Finanţelor, gălăţeanul Viorel Ştefan, pare a fi cam singurul din coaliţia de la guvernare care nu este îmbătat de populism, spre nemulţumirea lui Liviu Dragnea şi a apropiaţilor săi, şi-şi cântăreşte cu mare atenţie fiecare propoziţie pe care o lansează în spaţiul public. Sunt convinsă că este îngrijorare mare la Ministerul Finanţelor. Dovadă şi poziţia ministrului, care a anunţat reduceri de cheltuieli, în cazul în care România va depăşi ţinta de deficit.

În condiţiile în care economia ţării este mai degrabă bazată pe consum, iar tot mai multe firme dau semnale că îşi doresc restrângerea activităţii, de unde va avea Guvernul bani să onoreze promisiunile PSD? Vor ajunge micii comercianţi şi şoferii, aşa cum se tem, vaci de muls pentru pomeni?

Citit 1958 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Martie 2017 17:52

3 comentarii

 • postat de Catavencu Joi, 23 Martie 2017 10:00 5.13.180.*** Link la comentariu
  5
  17

  Foarte bun articolul! Guvernul nu prea e in stare sa ia masuri economice de încurajare a afacerilor si cu siguranță va găsi mijloace necinstite de a lua bani cu forță de la micul întreprinzător, așa cum a mai facut-o. ANAF a dat amenzi si pentru ca un comerciant avea un decalaj de jumătate de ora pe casa de marcat, ceea ce nu e normal. Banii trebuiesc luați de la cei care au furat, de la cei care recuperează TVA ilegal, surse sunt! Plus fondurile europene care pot aduce o reală dezvoltare si despre care nimeni nu vorbește!

  Raportează
 • postat de Denethor Joi, 23 Martie 2017 06:08 5.2.209.*** Link la comentariu
  11
  8

  Nu prea înțeleg ....De unde vine chestia cu "biciul" ?! Daca ești în regula,de ce ti-ar fi teama?
  Adică "micii comercianti" și "soferii" nu trebuie sa respecte legea ca toată lumea?!
  Mi se pare un articol scris așa, sa ne băgăm în seama.Poate ar fi trebuit sa sune altfel....De exemplu : "Micii comercianți și șoferii invitați sa intre în legalitate ". Nu?

  Raportează
 • postat de Cetățean apolitic Joi, 23 Martie 2017 05:30 109.166.131.*** Link la comentariu
  6
  7

  Lăsați-mă cu părerile astea inventate. Micii comercianți și așa își plăteau impozitele și taxele. Acum au motive de bucurie că va crește volumul vânzărilor. Nu se bucură marii evazioniști și cei care dau peste salariul minim pe economie tichete cadou, de masă și alte forme neimpozabile.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.