Mai scurtaţi coada... maidanezului, domnilor aleşi!

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Nu mai puţin de 240,47 de lei pentru ca un maidanez să fie capturat de pe străzile oraşului şi să ajungă în padocul Ecosal. Vi se pare mult? Poate că ar trebui întrebaţi gălăţenii muşcaţi de maidanezi, fugăriţi şi speriaţi de haitele de câini fără stăpân, cât ar fi plăti pentru a se simţi în siguranţă! Ah, plătesc deja de ani buni pentru asta! Taxa de ecarisaj!

Mult sau prea mult, 240,47 de lei este tariful pe care Primăria îl va plăti Serviciului Public Ecosal pentru ca un singur maidanez să ajungă în padoc. Padoc am zis? Nu, nu se mai ştie nimic despre padocul acela, nou, cu o capacitate de 15.000 de locuri, promis de primarul Ionuţ Pucheanu încă din campania electorală a anului trecut…

Şi ce campanie a fost! Mai ţineţi minte meciul dintre fostul şi viitorul primar pe tema despăgubirilor de 10.000 de euro pe care Primăria a fost obligată să le plătească familiei micuţului muşcat de un maidanez? Şi cum primarul Marius Stan i-a cerut directorului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, să-şi dea demisia? Iar Pucheanu a răspuns că mai are multe de demonstrat, "inclusiv în postura de director general al Ecosal”. Între noi fie vorba, demisia nu şi-a dat-o nici acum de la Ecosal, ci doar şi-a suspendat postul pe durata mandatului de primar, dar să lăsăm cârcoteala şi să revenim la câini.

În ianuarie, primarul anunţa pe pagina de Facebook că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară menită să preia gestionarea câinilor fără stăpân atât la nivelul municipiului Galaţi, cât şi de pe raza localităţilor Şendreni, Odaia Manolache, Tuluceşti, Vânători şi Smârdan, e aproape constituită, că terenul e deja identificat şi că investiţia se va face din banii adunaţi din taxa de ecarisaj. În martie, tot edilul anunţa că şi Braniştea vrea în asociaţie, care acuş-acuş se va constitui. Dar despre care n-am mai auzit nimic! Nici despre padoc!

În schimb, am aflat că banii colectaţi anul trecut din taxa de ecarisaj au rămas în excedent, adică necheltuiţi! Şi că vor fi folosiţi din belşug la acoperirea noilor tarife de ecarisaj. Ce-ar mai fi de spus? Mai scurtaţi coada vulpii, pardon… a maidanezului, domnilor aleşi!

Citit 2442 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2017 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.