Ţeapă cu nisip şi preţuri mari

Ţeapă cu nisip şi preţuri mari
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

La Plaja Dunărea, nisipul nou inaugurat miroase tare a ţeapă. Viitorul aquapark, Jungle Splash, se dovedeşte a fi, deocamdată, o junglă la propriu. După deschiderea cu mare fast a plajei, ne aşteptam să fie măcar cumva modernizată,  deşi, în afară de câteva şezlonguri, umbreluţe şi o scenă, nimic nu pare să fie schimbat. Cu toate astea preţul pretins la intrare e de 15,00 lei pentru adulţi şi 5,00 lei pentru copii, sau cel puţin aşa s-a anunţat iniţial. Între timp, am aflat că taxele cresc direct proporţional cu dispoziţia patronului. Astfel că 15,00 lei se fac 30,00 şi 5,00 lei devin 10,00. Colac peste pupăză, trupa Proconsul, care trebuia să concerteze în incinta viitorului parc, a anunţat că nu au mai putut fi prezenţi din motive de lipsă de seriozitate. Nu a lor, ci a organizatorilor care nu au onorat contractul. Şi, pentru că nu era îndeajuns, nici măcar promisiunea că intrarea avea să fie gratis între 1-5 iunie nu a fost onorată. În ultima zi, administratorii s-au răzgândit şi au început să perceapă taxă de acces. Cei mai mulţi gălăţeni s-au întors însă din drum, supăraţi de explicaţiile aberante date de conducere, care s-a scuzat spunând că trebuie să-şi plătească şi ea facturile, ca tot omu', pardon, investitoru'.
E firesc să vrei profit, dacă ai investit într-o întreprindere privată. La fel de firesc este să ne întrebăm şi noi, laolaltă cu gălăţenii, de ce ar trebui să plătim pentru a suporta şantierul din spatele plajei, în loc să ne relaxăm aşa cum ar fi normal. Ai spune că, fiind un oraş între ape, Galaţiul ar trebui să fie un fel de rege al ştrandurilor şi un exemplu pentru toţi cei din jur, dar nu! La noi e exact pe dos, autorităţile nu au bani, investitorii privaţi, primiţi cu braţele deschise, vor profit rapid şi cam atât, iar nouă nu ne rămâne decât să privim cu jind la vecinii brăileni, care au cu ce se lăuda şi la capitolul ăsta sau să ne ducem pentru o zi la Constanţa, că tot cam atât de costă şi baia în mare nu se compară cu clorul din piscină. Ah, uitasem, încă n-avem piscină.

Citit 12830 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2017 00:16

4 comentarii

 • postat de Teutonul
  Miercuri, 07 Iunie 2017 22:17
  Mă ia la mișto niște amici din Brașov.
  - Cică ei n-au Dunăre și psd la putere, de aia au două aqua land-uri mișto.
  - Și cică investitorii n-or să dea drumul la bazine, decât după ce dă drumul în oraș la apa caldă.
  - Cică niște refugiați au fost la plajă. A doua zi au cerut să se întoarcă la ei în țară.
  0
  2
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Miercuri, 07 Iunie 2017 17:33
  Pe pariu ca din concesionarea pe 49 de ani in scurt timp va deveni vanzare-cumparare...o licitatie cu trei firme din care una nu se mai prezinta,a doua este de fapt subsidiara celei de a treia care si castiga?!!! Ghici cine?!...Karan Business & Invest.....ghici cine e?!....deputatul nostru drag ales Nicu Galatanu.....parlamentar de succes in afaceri.....
  0
  2
  Raportează
 • postat de julien
  Miercuri, 07 Iunie 2017 09:44
  este o idiotenie sa pretinzi ca o plaja este functionala fara piscina si fara dusuri.cred ca exista o autoritate a statului,cum ar fi protectia consumatorului sau organele sanitare,care ar trebui sa se autosesizeze in acest caz.
  1
  36
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 07 Iunie 2017 00:16
  Stau si ma intreb, cine a facut concesiunea plajei, a verificat daca marele "investitor" are banii promisi in conturi?
  Ca mie imi lasa impresia ca au avut bani de o cutie de vopsea si au pus mai devreme taxa la intrare ca sa aiba bani de a doua.
  0
  43
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.