Avem faleză, ce facem cu ea?

Avem faleză, ce facem cu ea?

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
4 comentarii

Faleza inferioară a Galaţiului dispare puţin câte puţin, iar autorităţilor nici că le pasă. Este emblema oraşului nostru şi unul dintre locurile care ar trebui să ne facă cinste, mai ales că este cea mai lungă faleză din Europa aflată pe cursul Dunării, întinzându-se pe nu mai puţin de patru kilometri. Ai zice că, având această importantă distincţie, Primăria ar trebuie să-i acorde o mai mare atenţie şi să o pună în valoare, dar, nu! De ani de zile, faleza continuă să fie neglijată, în favoarea altor proiecte, mai mult sau mai puţin importante. Recent, biroul de presă al Primăriei ne-a spus că în bugetul din 2017 nu a fost prinsă şi Faleza Dunării.  De ce? Numai aleşii ştiu.

Dacă faleza tot nu prezintă interes, poate ar fi mai bine să le-o cedăm vecinilor noştri brăileni. Nu de alta, dar ei par să aibă ceva mai multă grijă de ce este al lor. Faleza noastră a ajuns să semene cu o adevărată junglă, iarba, buruienile şi boscheţii, care cresc anapoda, sufocând mare parte din ea. Malul se surpă văzând cu ochii, din loc în loc lipsind bucăţi mari din el, rupte, cel mai probabil, în urma creşterii debitului Dunării, după ploi. Nu o dată s-a atras atenţia asupra acestui aspect, existând chiar avertizări că, în cele din urmă, malul va dispărea cu totul sub apă, însă autorităţile continuă să fie surde.

Ar fi multe de spus despre cum ar putea fi reabilitată faleza, despre ce s-ar putea face şi cum ar putea atrage un număr mare de turişti, însă nu am face altceva decât să ne facem sânge rău. Este greu să te gândeşti la „cum ar putea fi”, când „cum este” te descurajează aproape instant. Mult timp s-a vehiculat varianta unui pod peste Dunăre şi atunci s-a creat speranţa că poate şi faleza va fi reparată, pentru a putea înlesni construirea podului, însă idea nu s-a mai concretizat, aşa că totul a rămas în coadă de peşte. Poate că ar trebui să îi spună cineva domnului primar că avem şi noi o faleză, şi nu orice faleză, ci cea mai lungă de la Dunăre, poate o să îi trezească interesul.

Faleza Dunării e pentru mulţi primul şi, uneori, singurul motiv pentru care vor să viziteze Galaţiul. Ironic, însă, pentru autorităţi, ea este ultima pe lista de priorităţi.

Citit 2319 ori Ultima modificare Marți, 20 Iunie 2017 17:44

4 comentarii

 • postat de JUSTIŢIARUL Miercuri, 21 Iunie 2017 11:04 Link la comentariu
  2
  3

  FALEZA din Galaţi trebuie să se unească cu cea din Brăila, să se realizeze proiecte serioase pentru atragerii turiştilor în zonă, dar asta nu o poate face PSD-ul, pentru că nu mai au oameni serioşi, ci un alt partid nepătat, care va ajunge atât la conducerea Galaţiului, dar şi a Brăilei.
  Deci... mai avem de aşteptat. Până atunci SOCIETATEA CIVILĂ trebuie să se implice serios, pentru că e ultima noastră şansă!

  Raportează
 • postat de crystal Miercuri, 21 Iunie 2017 08:13 Link la comentariu
  1
  6

  Viata libera ,ia propuneti un proiect de re-cunoastere a istoriei orasului la primaria orasului si o sa vedeti ca vor aproba imediat, vor aloca vreo 50.000 ron si vor publica pliante cu poze care vor costa cel mult 15.000 ron si care vor ajunge la cosul de gunoi al primariei.
  Vor cade in capcana propusa. Morala : Daca nu iese de o prajitura nu se face nimic.
  La problema cu surparea or sa aplice faza 1 , un proiect de prefezabilitate estimat la vreo 400.000 euro, urmeaza faza 2 ,un proiect de fezabilitate care ajunge vreo 2 milioane de euro.
  Pe urma gata , urmeaza o liniste vreo 5-15 luni ..adica un standby sa se vada care si cati se sesizeaza si daca apare cineva sau moare cineva atunci se va turna urgent o balastiera plina cu ciment , si gata, faleza reparata , proiectul incheiat cu success , toata lumea multumita, Happy End.
  E la mintea oricarui maidanez sa prevada ce se va intampla la galati in urmatorii 100 de ani. De asta nici nu se dau plecati nici ei din boschetii cartierelor :))).

  Raportează
 • postat de Yon Ylycesku El Padre si El Madre de la Revolution Miercuri, 21 Iunie 2017 04:52 Link la comentariu
  2
  6

  CAND TOATA RO SE SCUFUNDA ECONOMIC, DEMOGRAFIC, SOCIAL SI MORAL, DUPA 25 DE ANI DE pesede, VOUA VA MAI ARDE DE FALEZA ?

  Raportează
 • postat de Faleza, o cocalarie ca toate celelalte ... Miercuri, 21 Iunie 2017 02:44 Link la comentariu
  1
  15

  Faleza Dunarii de la Galati, face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, o arie protejata international (chipurile) cu un regim juridic strict, foarte restrictiv in ceea ce priveste activitatile de orice natura, care pot avea loc in zona respectiva ...
  Nu am auzit vreodata...nici ziaristi , nici autoritati, sa aiba cel mai mic habar despre asa ceva !!!
  Dovada este faptul ca, orice parvenit ajuns pe Faleza Dunarii din Galati, isi face carciuma, terasa, parc, tiribombe si orice alte golanii ii trec prin cap...exact ca la ma-sa acasa, in batatura colibei de unde se trage ...
  Aspect mai jalnic, mai penibil si mai de prost gust, asa cum are Faleza Dunarii de la Galati, fata de cum ar trebui sa fie ... gasesti greu !
  Atentie, Faleza Dunarii nu este o zona oarecare, asa cum ar fi zona limitrofa a Combinatului Siderurgic din Galati, a Pietei de EN GROSS de la Badalan, a malului dintre Galati si Tulucesti, a fostei zone de depozitare a gunoiului de la Siret ...!
  Faleza Dunarii din Galati, face parte dintr-o zona protejata unica ... IN LUME !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.