Nu primim pâine, dar plătim circul politic

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Au trecut şase luni de la alegerile parlamentare, timp în care românii au avut parte de foarte mult circ, dar de mai puţină pâine. În cele şase luni de guvernare, ţara noastră a fost subiect de presă în întreaga lume, nu pentru că s-ar fi remarcat prin ceva bun, ci pentru acţiuni fără precedent, lucruri negative pentru imaginea noastră ca ţară europeană.

Ordonanţa 13 a fost prima "realizare" majoră a actualei guvernări, care ne-a făcut de râs în lume. Sute de mii de oameni au ieşit în stradă şi au cerut abrogarea ordonanţei, ceea ce s-a şi făcut, după zile întregi de proteste. Sutele de mii de oameni ieşiţi în stradă au reuşit să forţeze abrogarea ordonanţei, iar protestele româneşti au fost date ca exemplu de zeci de organisme de presă din întreaga lume. La final, ministrul Justiţiei şi-a dat demisia, iar lucrurile păreau să intre, cât de cât, în normal. Circul se încheiase, urmând ca poporul să primească şi pâine.

Au mai trecut câteva luni, timp în care românii au sperat că vor avea parte de salarii şi pensii mărite, dar nu a fost aşa. Discuţiile pe legea salarizării au scos alţi oameni în stradă, nemulţumiţi fie că li se taie salariile, fie că nu vor avea parte de majorările promise în campania electorală. Finanţiştii, personalul auxiliar şi IT-iştii din Justiţie au fost printre cei care şi-au arătat nemulţumirile, aceştia oprind lucrul, spre disperarea cetăţenilor de rând.

Şi aceste lucruri au fost date repede uitării, pentru că au reapărut probleme în partidul de guvernare. Astfel, România a reuşit să devină, din nou, subiect de presă peste hotare, cu o altă situaţie inedită: un premier rămas fără sprijin politic a refuzat să îşi dea demisia. S-a ajuns la o moţiune de cenzură, care nu a fost depusă în Parlament de Opoziţie, ci chiar de partidul aflat la guvernare. Alt aspect care a atras, în mod negativ, atenţia asupra României.

Moţiunea a trecut, miniştrii au vrut să îşi retragă demisiile, s-a propus un nou om pentru funcţia de prim-ministru, despre care deja se spune că a plagiat, că ar fi omul Securităţii şi multe altele. Circul va continua deci şi în următoarele zile, iar asta ne costă pe noi toţi. Pe scurt, poporul nu numai că nu primeşte pâine, ci şi plăteşte pentru circul care ar fi trebuit să fie gratuit.

Citit 2118 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2017 21:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.