Fierb Finanţele la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
5 comentarii

Scriam, zilele trecute, despre zvonurile privind posibila relocare a Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice pe Regiunea de Sud-Est, de la Galaţi la Constanţa. Spuneam atunci că Galaţiul este singura regională ANAF din ţară căruia i-a fost „amputat” un membru, în ianuarie anul trecut, atunci când cele mai profitabile IMM-uri gălăţene au fost subordonate Constanţei, care a preluat Administraţia Contribuabililor Mijlocii de la Galaţi.
Alegerea Galaţiului ca sediu pentru Regionala ANAF de Sud-Est a avut un rost: poziţia geografică a judeţului nostru, situat în centrul regiunii. Adică un contribuabil de la malul mării parcurge până la noi aproximativ aceeaşi distanţă (şi timp) ca unul din Vrancea sau Buzău. Mai mult, se păstrase şi regula ca Direcţia Regională Vamală dintr-o regiune să nu fie în acelaşi judeţ cu DGRFP. Astfel, vama pentru Sud-Est e la Constanţa, iar DGRFP-ul, la Galaţi. Cel puţin până acum.
Revenind la zvonul mutării, e lesne de înţeles că spiritele tuturor gălăţenilor s-au inflamat, văzând în această „retrogradare” fiscală o nouă palmă dată oraşului nostru: „Suntem un oraş cu pretenţii, o mulţime de direcţii şi servicii ne-au plecat spre alte oraşe, iar acum să pierdem şi Finanţele? Ar fi prea de tot!”. Absolut toţi cei cu care am vorbit la vremea respectivă încercând să confirmăm ştirea - miniştri, foşti miniştri, directori, sindicalişti, oameni de afaceri - auziseră zvonul, dar nu ştiau nimic în plus. Doar că „se discută”. Ce mai, zvonul perfect!
Se pare însă că zvonul a pornit într-adevăr de la o hârtie oficială: o notă de fundamentare primită de la Bucureşti, prin care se cerea o evaluare a situaţiei în cazul în care DGRFP Galaţi s-ar muta la Constanţa. Atât şi nimic mai mult! Nu se ştie dacă şi ce s-a răspuns, nu se ştie dacă şi când se va face mutarea, nu se ştie câţi oameni ar fi afectaţi. Nu se ştie nimic! E şi normal ca, în aceste condiţii, oamenii de la DGRFP Galaţi să fiarbă în suc propriu şi să fie bântuiţi de tot felul de gânduri, inclusiv de proteste. Fierb Finanţele, oameni buni, şi nu e de la căldură!

Citit 5800 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2017 18:32

5 comentarii

 • postat de ariciul Vineri, 07 Iulie 2017 09:30 Link la comentariu
  1
  13

  Se schimba cumetriile si incuscririle in clanurile birocratice.sse agita ca sobolanii cand se scufunda corabia.Scapa cine poate si cine are spatele mai asigurat.de obicei cad ACARII paun.Se va intampla fiindca la noi asa e;intai vine un zvon ,apoi un vantulet care zboara ciulinii ,vine vijelia apoi linistea de dupa furtuna .Astept vremea cand se vor manca precum cainii intre ei fiindca nu mai au loc toti.si va veni si aia.

  Raportează
 • postat de Moartea pe uliţă Vineri, 07 Iulie 2017 09:04 Link la comentariu
  1
  6

  ... soarta nu este "daruita" numai oamenilor, se "resemneaza" si institutii, bresle, echipe de fotbal etc!

  Raportează
 • postat de una Vineri, 07 Iulie 2017 07:58 Link la comentariu
  3
  10

  finantele fierb cu tot cu securistii din ele, sau fara? intrebare retorica.....

  Raportează
 • postat de vivian Vineri, 07 Iulie 2017 07:07 Link la comentariu
  2
  10

  Acum se poate vedea cat de barbati sunt politicienii galateni.
  Mijlocii au fost dusi la Constanta.
  Nu a comentat niciun politician ales.
  Acum daca se va dispune mutarea fiscului regional la Constanta,
  sa nu mai indrazneasca nici unul sa vina sa ne ceara votul peste trei ani.
  Ce investitii au dirijat spre Galati?
  NIMIC!
  Braila a obtinut acceptul ptr pod peste Dunare si vor primi si fonduri.
  Noi am irosit bani foarte multi pe studii de fezabilitate ba ca facem pod ba ca facem tunel.
  Asa ca ori cu ei ori fara ei tot aia e!

  Raportează
 • postat de crystal Vineri, 07 Iulie 2017 00:30 Link la comentariu
  4
  23

  ciuma rosie continua sa distruga tara asa cum stie si doar la asta se pricepe , pentru interesele anumitor lipitori .
  Totul se rezuma la politica.
  Pentru fiecare 1 an de guvernare totalitara a ciumei rosie ii va trebui romaniei libere fara acest trib de hoti alti 5 pentru redresare, recuperare a tot ce s-a furat si reparatii la tot ce a stricat . Deja trebuiesc in total de 135 de ani .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.