Lux plătit cu vieţi omeneşti

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Noul dosar instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în care sunt anchetate 14 persoane, printre care şi preşedintele Casei Naţionale de Sănătate, ne arată, încă o dată, că omul de rând este doar o marionetă de pus ştampila pe buletinul de vot. Faptele relatate de procurori arată că cei care ajung în funcţii cheie uită că sunt şi ei oameni, că au părinţi, rude şi că, la un moment dat, oricare dintre aceste persoane dragi lor pot avea nevoie de ajutor.

Să te joci cu sănătatea oamenilor este o crimă. Cei implicaţi în acest dosar scandalos ar trebui anchetaţi, pe lângă faptele de corupţie care le sunt imputate de procurori, şi pentru omor. Şi asta pentru că, în urma faptelor lor, zeci de oameni şi-au pierdut viaţa. Oameni simpli, care ar fi avut nevoie de ajutor şi de asistenţă medicală la domiciliu, s-au stins în agonie, în timp ce ei, directori, şefi şi simpli angajaţi, se bucurau de vacanţe şi de lux, în urma decontării serviciilor trecute pe numele unor persoane fictive sau pentru unele care îşi pierduseră deja viaţa, poate chiar din vina lor.

Problema gravă este că întreaga fraudă a fost girată chiar de preşedintele Casei Naţionale de Sănătate, cel care ar fi trebuit să descopere neregulile şi să îi tragă la răspundere pe vinovaţi. Întrebarea este însă alta. A girat preşedintele CNAS doar neregulile de la Casa de Sănătate din Bucureşti sau practica era deja implementată şi la alte instituţii similare din ţară? Atât timp cât procurorii au anunţat deja că ancheta este în desfăşurare şi sunt vizate şi alte persoane, este posibil ca răspunsul să fie unul afirmativ.

Astfel, tragem concluzia că pentru unii, care din păcate ajung în posturi cheie şi decid soarta ţării, românii sunt importanţi doar din patru în patru ani, iar apoi contează doar interesul personal. Dar, să faci bani pentru confortul tău pe sănătatea şi viaţa celor din jur mi se pare mult prea mult. Şi, dacă tot este în trend discuţia despre modificările legilor din justiţie, aşteptăm şi o modificare care să prevadă închisoare pe viaţă pentru cei care au făcut fapte similare celor din acest dosar DNA.

Citit 1517 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2017 18:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.