”Oţelul” suntem noi!

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

A trecut un an şi un pic de la lansarea oficială a proiectului noului Oţelul, privit de mulţi la început cu scepticism şi neîncredere, dar şi cu entuziasm, pasiune şi chiar încăpăţânarea izvorâtă din crezul „Oţelul nu moare!” de o mână de oameni care, iată, au reuşit. Intervalul de timp mi se pare infim pentru un bilanţ al cărui total este cât se poate de simplu şi cuprinzător: Oţelul a fost redat în întregime Galaţiului. Un sprint nebunesc pentru închiderea cercului numit „identitate” a ajuns la o primă linie de sosire. Formarea echipei, esenţiala revenire „acasă”, pe stadionul cu acelaşi nume, şi acum îndeplinerea obiectivului numărul unu stabilit la înfiinţare, obţinerea „palmaresului”. Cu ghilimele, pentru că noţiunea de palmares nu poate fi cuantificată juridic şi de fapt, palmaresul îl reprezintă trăirile fiecăruia dintre noi, suporterii, de-a lungul anilor, alături şi împreună cu Oţelul nostru. Totuşi, le voiam, sufletele cu simţiri roş-alb-albastre aveau nevoie de ele: trofeul de campioană şi Supercupa. De ieri, sunt din nou la locul lor, în micul „muzeu” de la tribuna oficială a stadionului de „acasă”. Cerc închis, identitate recuperată total.

Teoretic, dacă cineva mai avea îndoieli că actualul Oţelul este acelaşi pe care l-am avut mereu, acum acestea au fost spulberate. Vorbim de un club ale cărui principale atuuri le reprezintă transparenţa financiară - membrii socios asociaţi având acces la informaţii despre cum se cheltuie bani – şi statutul, care prevede clar că, dacă se va ajunge la profit, acesta va fi reinvestit mereu în dezvoltarea clubului.

Urmează alte etape de parcurs pentru recuperarea răului făcut de sistemul fotbalului cu patron. Etape tot mai grele, tot mai costisitoare, iar Oţelul îşi aşteaptă comunitatea în susţinere. Comunitatea gălăţeană a arătat ferm că-şi vrea Oţelul înapoi, prin cei 9.000 de oameni prezenţi la meciul promovării. Acum îl are, dar vrea să se implice ca să şi-l crească? Membri socios în noul sezon sunt cam 200, restul până la măcar cei 9.000 de la baraj unde sunteţi? Mediul de afaceri din Galaţi unde-i? Nu e momentul să fiţi individualiști, nepăsători față de viaţa oraşului, lăsându-i pe alții să rezolve problemele. Fiecare gălăţean are acum ocazia să răspundă simplu, ferm, activ: Oţelul suntem noi!

Citit 2207 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 17:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.