Circ politic pentru a uita de pâine

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pleacă ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii. Acesta pare a fi dictonul cu care poate descrie orice român situaţia din ţară. Nu au trecut prea multe luni de la ultima criză politică, pornită de la ambiţia lui Sorin Grindeanu de a nu demisiona, la solicitarea lui Liviu Dragnea, după ce acesta din urmă s-a supărat că primul nu mai răspundea la comenzi. A urmat o perioadă critică, în care toată lumea se întreba încotro ne îndreptăm. Părea că problema s-a rezolvat, cât de cât, în momentul în care a fost numit un nou premier, în persoana lui Mihai Tudose, cu care Liviu Dragnea părea să se înţeleagă bine, mai ales că se arăta supus.

Dar, lucrurile au fost doar de faţadă, pentru că, iată, apar din nou probleme între liderul de partid şi cel de la Guvern. Mai exact, Mihai Tudose, pare să fi uitat de supunere şi a anunţat că îi va scoate din Guvern pe cei trei miniştri cu probleme penale, după ce Dragnea a afirmat public că nu există motive pentru aşa ceva. Iată că apare un subiect de conflict, care va ţine, din nou, prima pagină a presei.

Pare că disputele politice, bine puse în scenă în momente importante, sunt menite ca oamenii de rând, votanţii mai exact, să uite de nemulţumiri. Cum protestele se ţin lanţ în ultima perioadă, iar nemulţumirile populaţiei cresc pe zi ce trece, presupusa remaniere a celor trei miniştri din Guvernul Tudose pare a fi praf în ochii alegătorilor, care ar trebui să uite că se vor trece contribuţiile de la angajator la angajat, eliminând astfel creşterile salariale promise, că ROBOR-ul a luat-o la vale, iar românii plătesc rate mai mari la bănci sau că se vor scumpi toate produsele alimentare şi nealimentare, din cauza faptului că s-au majorat preţurile la curent şi combustibil. La toate acestea, se mai adaugă multe alte măsuri, care nu au ajuns încă în atenţia publică, dar care nu vor fi deloc bune pentru niciunul dintre noi.

Toate acestea au produs nemulţumiri şi sindicaliştii au ieşit deja în stradă, săptămâna trecută, într-un număr impresionant. Dar, protestele par să îi inspire pe guvernanţii noştri, care caută motive de ceartă, pentru a distrage atenţia populaţiei de la lucrurile importante. Mai pe scurt, ni se oferă circ, pentru a uita de pâine, că şi-aşa va fi mai scumpă şi vom fi obligaţi să cumpărăm mai puţină.

Citit 1442 ori Ultima modificare Marți, 10 Octombrie 2017 17:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.