După ei, peste noi, potopul!

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Prezent ieri la Congresul tinerilor social-democraţi, Liviu Dragnea a dat o nouă reprezentaţie, pe alocuri cu accente delirante, de demagogie ieftină. Discursul său a arătat din nou că între România pe care o vrea grupul aflat la putere şi România pe care şi-o doresc cei mai mulţi dintre români se cască o prăpastie de netrecut.

Incapabili să intuiască răul pe care deja l-au produs prin modificările aduse Codului Fiscal şi legilor justiţiei, Dragnea şi compania insistă pe victimizare. În faţa tinerilor social-democraţi, liderul PSD a spus din nou despre lupta pe care partidul o duce împotriva "sistemului", împotriva unor adversari "nepolitici". Ceea ce se face că nu înţelege acest lup deghizat în oaie este faptul că sistemul de care vorbeşte nu este nimic altceva decât statul de drept, adică exact ceea ce coaliţia aflată la putere încearcă să slăbească în mod constant, în ciuda reacţiilor puternice venite din partea societăţii civile.

Condamnabilă este, în egală măsură, şi încăpăţânarea cu care acest grup face abstracţie până şi de cele mai palpabile evidenţe, dacă acestea intră în conflict cu viziunea sa. Astfel, în discursul de ieri, Dragnea a subliniat din nou puterea de cumpărare mai mare pe care o are acum un român faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. Da, poate că veniturile au mai crescut pentru unele categorii ale populaţiei, însă în raport cu creşterea preţurilor din ultima vreme tot în pierdere ieşim. Ca să nu mai vorbim despre ce se prefigurează de la 1 ianuarie 2018, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor fiscale.

Pe termen mediu şi lung, Dragnea şi grupul său de corupţi şi oportunişti va pierde lupta, din simplul motiv că nu par capabili să se adapteze nici măcar în parte noilor realităţi. Rămâne însă problema prezentului şi a zilei de mâine, când fiecare dintre noi este afectat, într-un fel sau altul, de măsurile luate sau de cele pe care actuala putere nu vrea să le ia. În câţiva ani, este posibil ca actualii actori politici să fie aruncaţi la coşul de gunoi al tranziţiei. Deciziile pe care aceştia le iau, însă, au toate şansele să ne tragă înapoi pentru o perioadă mult mai mare de timp, fără ca nimeni dintre cei vinovaţi să fie traşi la răspundere.

Citit 1746 ori Ultima modificare Duminică, 12 Noiembrie 2017 17:27

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

 • postat de Un pensionar hulit
  Luni, 13 Noiembrie 2017 11:29
  188.24.219.***
  "răul pe care deja l-au produs prin modificările aduse Codului Fiscal şi legilor justiţiei".
  Domnule ziarist, de ce folositi timpul trecut, cand in cel mai bun caz este nevoie de timpul viitor, asta daca aveti informatii de la primul politician al tarii ca aveti aveti dreptate: Intrebarea referitoare la codul fiscal este ce faceti daca ati ajuns in spital,-Doamne fereste- si nefiind asigurat trebuie sa platiti cheltuielile de spitalizare. Ca d-ta ar mai fi vreo doua milioane de salariati in aceasta tara. Pentru a evidentia aceasta situatie trebuie sa pui mintea la contributie. Dar e mai usor sa folosesti sabloane preluate din zbor. Toata stima !
  9
  6
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Luni, 13 Noiembrie 2017 10:37
  194.105.20.***
  Stat slab= stat mafiot ! adica unde e mare dezordine , este si cea mai mare hotie !
  1
  9
  Raportează
 • postat de IC
  Luni, 13 Noiembrie 2017 07:45
  82.78.250.***
  "Pe termen mediu şi lung, Dragnea şi grupul său de corupţi şi oportunişti va pierde lupta," Nu vor pierde nici un fel de lupta ,la votantii lor functioneaza foarte bine "reflexul lui Pavolv " iar alde Dragnea & Co ,din patru in patru ani ,le aprinde becul promisiunilor mincinoase ... si inconstientii pun botul si baga votul.
  3
  11
  Raportează
 • postat de morfeu
  Luni, 13 Noiembrie 2017 04:07
  89.136.187.***
  toti din banci nu viseaza decit la averi ca ale lui daddy.....
  2
  2
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Luni, 13 Noiembrie 2017 00:19
  5.15.241.***
  "Sa ne traga inapoi"??? Fugi, dom'le, esti total pe langa subiect
  Galatiul si respectiv galatenii sunt 100% imunizati cel putin pentru un secol. Hai, un secol jumatate
  Dupa mandatele multiple ale onorabilului Durbaca si nemuritorului Nicolae, dupa ce se traieste in intuneric, fara apa si caldura de mai bine de un sfert de secol, dupa ce mai avem putin si trebuie ca hingherii sa scoata oamenii dintre cainii aflati clar in superioritate numerica, chiar mai are cine si ce ii face cetateanului galatean ?
  Sa fim seriosi. Si sa nu uitam ca tocmai se limpezeste o noua productie de vin "de casa" :-)))
  1
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.