După ei, peste noi, potopul!

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Prezent ieri la Congresul tinerilor social-democraţi, Liviu Dragnea a dat o nouă reprezentaţie, pe alocuri cu accente delirante, de demagogie ieftină. Discursul său a arătat din nou că între România pe care o vrea grupul aflat la putere şi România pe care şi-o doresc cei mai mulţi dintre români se cască o prăpastie de netrecut.

Incapabili să intuiască răul pe care deja l-au produs prin modificările aduse Codului Fiscal şi legilor justiţiei, Dragnea şi compania insistă pe victimizare. În faţa tinerilor social-democraţi, liderul PSD a spus din nou despre lupta pe care partidul o duce împotriva "sistemului", împotriva unor adversari "nepolitici". Ceea ce se face că nu înţelege acest lup deghizat în oaie este faptul că sistemul de care vorbeşte nu este nimic altceva decât statul de drept, adică exact ceea ce coaliţia aflată la putere încearcă să slăbească în mod constant, în ciuda reacţiilor puternice venite din partea societăţii civile.

Condamnabilă este, în egală măsură, şi încăpăţânarea cu care acest grup face abstracţie până şi de cele mai palpabile evidenţe, dacă acestea intră în conflict cu viziunea sa. Astfel, în discursul de ieri, Dragnea a subliniat din nou puterea de cumpărare mai mare pe care o are acum un român faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. Da, poate că veniturile au mai crescut pentru unele categorii ale populaţiei, însă în raport cu creşterea preţurilor din ultima vreme tot în pierdere ieşim. Ca să nu mai vorbim despre ce se prefigurează de la 1 ianuarie 2018, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor fiscale.

Pe termen mediu şi lung, Dragnea şi grupul său de corupţi şi oportunişti va pierde lupta, din simplul motiv că nu par capabili să se adapteze nici măcar în parte noilor realităţi. Rămâne însă problema prezentului şi a zilei de mâine, când fiecare dintre noi este afectat, într-un fel sau altul, de măsurile luate sau de cele pe care actuala putere nu vrea să le ia. În câţiva ani, este posibil ca actualii actori politici să fie aruncaţi la coşul de gunoi al tranziţiei. Deciziile pe care aceştia le iau, însă, au toate şansele să ne tragă înapoi pentru o perioadă mult mai mare de timp, fără ca nimeni dintre cei vinovaţi să fie traşi la răspundere.

Citit 1863 ori Ultima modificare Duminică, 12 Noiembrie 2017 17:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.