Castanele fierbinţi de la FRF

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Federaţia Română de Fotbal s-a trezit în mână cu o castană fierbinte, încinsă rău de incompetenţa şi apetitul de favoritisme al oamenilor din structurile sale, iar acum nu prea ştie cum şi unde să o arunce. Este vorba de scandalul din futsal în care este implicată United, echipa gălăţeană care a bătut degeaba drumul până la Timişoara, pentru meciul cu formaţia locală Informatica. Conducerea clubului bănăţean a invocat îmbolnăvirea subită a opt jucători, de o toxiinfecţie alimentară provocată de mâncarea dintr-un mall. Fără internări în spital, fără numele unităţii de alimentaţie, cât mai vag posibil, deşi aşa ceva impune fără tăgadă sesizarea autorităţilor sanitare. Doar nişte adeverinţe medicale, trimise la FRF, iar de aici a început să se încingă castana. Cum cazul “violeţilor” era cusut cu aţă albă, în condiţiile în care ştiau că Informatica are sportivi accidentaţi sau care nu vor să joace din cauza întârzierilor salariale, cei de la United protestează şi anunţă că nu acceptă amânarea. Cei din departamentul competiţii nu ţin cont de asta şi iau o decizie pe genunchi care complică mult cazul: nu mai trimit arbitri la meci. O fi un amănunt nesemnificativ că “bolnavii” îl au antrenor pe selecţionerul echipei naţionale? Astfel, fără arbitri, nu a mai avut cine să consemneze o eventuală neprezentare, iar Comisia de Disciplină să aibă apoi pe ce bază să judece memoriul care de altfel, inevitabil, a şi apărut.

Încă nu există un verdict şi totuşi s-a ajuns la reprogramare, de data aceasta una soldată cu neprezentarea echipei din Galaţi. În acest moment, cei de la United sunt convinşi că vor avea câştig de cauză, invocând în primul rând o prevedere din regulament care arată că oricare jucător al adversarei din cei 24 legitimaţi ar fi putut intra pe teren. Moral nu prea pare în regulă la prima vedere, dar este de înţeles, de vreme ce au dovezi că adeverinţele medicale au fost date de un medic de chirurgie estetică, plus poze cu doi din jucătorii “bolnavi” dintr-o pizzerie, în seara dinaintea jocului, cu berea în faţă.

Oare arsurile provocate de castana aceasta, alături de multe altele, vor conta decisiv în ochii gălăţenilor cu drept de vot la următoarele alegeri ale FRF sau totul va fi mascat de medicul chirurg estetician ce operează cu includerile pe listele de observatori, implicit şi banii aferenţi?

Citit 1675 ori Ultima modificare Vineri, 24 Noiembrie 2017 17:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.