Excelenţa, premiată şi aplaudată pe scena Dramaticului

Excelenţa, premiată şi aplaudată pe scena Dramaticului
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Galaţiul şi-a premiat excelenţa în Educaţie: 65 de elevi care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele internaţionale şi naţionale, dar şi cei 59 de profesori care i-au sprijinit să facă performanţă în anul şcolar 2016-2017 au fost răsplătiţi cu aplauze, flori, diplome şi premii în bani.

Premierea elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, precum şi a cadrelor didactice care i-au pregătit a fost hotărâtă pe 26 octombrie 2017, însă festivitatea de premiere a avut loc abia ieri, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini".

"Cred că ar trebui să încep prin a vă cere nişte scuze pentru tardivitatea cu care facem această festivitate. Nu uităm ceea ce am promis, ceea ce este corect să facem vizavi de dumneavoastră, care ne reprezentaţi cu atâta cinste, atât în ţară cât şi peste hotare! Dar, din păcate, uneori administraţia publică e uşor mai întortocheată decât s-ar vedea din afară. Ceea ce vă pot promite este că atât eu, cât şi consilierii locali vom face tot ce ne stă în putinţă să vă dăm de gândit să rămâneţi în Galaţi, alături de prieteni, de părinţi, de tot ceea ce vă leagă pe voi de acest oraş frumos. Şi împreună - poate mă mai prindeţi în funcţie, poate o fi altul - să modernizăm atât administraţia publică locală, cât şi oraşul. Felicitări pentru tot ceea ce faceţi!", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Olimpic internaţional la neogreacă

Primii care au urcat pe scenă au fost profesoara Elli Vurlis şi David Manolescu, elev la Colegiul Naţional "Costache Negri", care a obţinut premiul al III-lea la Olimpiada Internaţională a Elenismului.

"Este o mare mândrie! Cred că orice cadru didactic ar fi mândru să aibă un astfel de elev şi o astfel de performanţă. David a demonstrat devotament, dedicaţie, dragoste faţă de un obiect pe care nu-l studiază la şcoală. El a studiat în cadrul Comunităţii Elene din Galaţi, ca disciplină maternă, dar în afara orelor de curs. Acest lucru îl făcea la sfârşit de săptămână, deci cu atât mai mult este de admirat şi de preţuit, este un copil deosebit! El mi-a făcut onoarea, iată, să primesc şi eu acest premiu şi mă bucur foarte mult!", ne-a mărturisit profesoara Elli Vurlis.

"Mama mea este profesor de limbi străine şi bănuiesc că este o moştenire de familie, de la dumneaei. Prima oară am luat-o ca pe o provocare. Nu ştiam că va fi aşa o mare iubire în viitor şi, după cum vedeţi, şi rezultatele au venit. Aş vrea, datorită limbii greceşti, să mă mut în Grecia şi să continui în domeniul IT, pentru că îmi place foarte mult informatica şi să leg ceea ce-mi place cu ceea ce este nevoie pentru a-mi câştiga existenţa în viitor!", ne-a declarat David.

Citit 2390 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2018 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.