Workshop pentru studenții mediciniști

Workshop pentru studenții mediciniști
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Societatea Studenţească de Chirurgie din România, filiala Galaţi, a organizat, în acest weekend, un util workshop destinat studenţilor medicinişti, „Noduri și suturi”, unde viitorii chirurgi au învățat să închidă rănile exersând pe picioare de porc.

Tot în cadrul acestui eveniment, tinerii au exersat, practic, cum să se spele și să se îmbrace corect înainte de operații și care sunt tehnicile de bandaj. “Este al 34-lea workshop organizat pe subiect la Galați. Studenții au oportunitatea de a învăța practic tehnicile chirurgicale, de la cele de bază, până la unele mai avansate. SSCR se adresează și studenților străini, prin predarea cursurilor în limba engleză. Proiectele noastre sunt supravegheate de prof. univ. dr. Dorel Firescu, șeful catedrei de Chirurgie de la Facultatea de Medicină și Farmacie din Galați”, a declarat Andrei Neagu, vicepreședintele SSCR, filiala Galați – Departamentul Tehnici Chirurgicale, coordonatorul evenimentului.

La workshop, care a avut loc la subsolul clădirii SB din Campusul Științei, au participat studenți din anii I, III, IV și V. “Materialele ni le procurăm noi: picioarele de porc le cumpărăm iar instrumentarul îl luăm de pe net. Trainerii, studenții cu experiență și membrii activi le arată bobocilor cum se face, cursanții fiind supuși mai apoi unei examinări. Abia după parcurgerea acestui workshop de bază, studenții se pot înscrie la celelalte. Evenimentul are o componentă practică fundamentală: sunt lucruri pe care un student de anul I nu le învață din facultate, iar în timpul practicii în spital nu le poate exersa”, a declarat Mădălina Tălpău, coordonator Departamentul PR al SSCR, filiala Galați.

Societatea Studențească de Chirurgie din România este cea mai importantă organizație non-guvernamentală, înființată în 2003, ce are drept scop dezvoltarea metodelor de pregătire practică a studenților din centrele universitare medicale, prin intermediul evenimentelor științifice și a workshop-urilor organizate pe diverse teme. “În ultimii ani, Societatea a crescut și diversificat numărul acestor ateliere de lucru, având astfel posibilitatea instruirii, pe grupe, a zeci de mii de participanți. Potrivit unui studiu intern, absolvenții workshopurilor noastre au înregistrat o îmbunătățire cu peste 50 la sută a abilităților practice,” a explicat Mădălina Tălpău. Pe 10 martie SSCR, filiala Galați va organiza un nou workshop: „Basic Plastics and Reconstructive Surgery Skills”, în care participanții vor învăța care sunt procedurile chirurgicale specifice chirurgiei plastice. 

Citit 2554 ori Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2018 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.