Sărbătoare de suflet la Umbrăreşti

Sărbătoare de suflet la Umbrăreşti
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

1 iulie 2018 a adus multă bucurie în comunitatea umbrăreşteană. Hramul comunei Umbrăreşti, "Ştefan cel Mare şi Sfânt", a fost celebrat cu o zi în avans. Invitaţi de seamă, reprezentanţi ai comunităţii locale, cadre didactice au participat cu evlavie la Sfânta Liturghie. Momentul a fost încărcat de emoții prilejuite de conferirea titlului de Cetăţean de Onoare unor destoinici fii ai satului sau personalităţi care au marcat viaţa culturală a comunităţii: directoarea Gimnaziului "Al I.Cuza" din Republica Moldova, Viorica Mladinov; managerul Centrului Cultural, Florina Zaharia; primarul localităţii Roşu, Republica Moldova, Nicolae Savilencu; ing. Petru Sobieschi din Bucureşti; preot Ionel Rusu, de la parohia "Sf. Ana";  preot Toderiţă Rusu, de la parohia "Răzvan" Bucureşti. Distincţiile au fost oferite de către primarul comunei Umbrăreşti, Stoica Paraschiv.

Momentul solemn a fost acompaniat de programul artistic al elevilor Şcolii Gimnaziale "Sf. Stelian" din Umbrăreşti-Deal. Un veritabil arc peste timp l-a constitut şezătoarea populară "De la lume adunate şi-napoi la lume date". Ghicitorile, snoavele, zicătorile şi horele au emoţionat audienţa. Emoţiile au fost sporite de reprezentaţia grupului vocal-instrumental "Kalofonis" din Galaţi, ce a încântat audienţa cu o suită de melodii vechi.

A urmat ansamblul vocal "Vatra Roşului" din Republica Moldova. Sibianul Dumitru Stroie, membru al ansamblului Jidvei, a prezentat o suită de cântece şi melodii interpretate la fluier. Printre invitaţi s-a numărat şi compozitorul Dani Constantin, cel care a realizat înregistrarea melodiilor ansamblului "Armonia îngerilor" al Şcolii Gimnaziale "Sf. Stelian", Umbrăreşti-Deal. 

Petrecerea a continuat în centrul comunei, pe scena special amenajată, unde mai mulţi artişti au încântat publicul: ansamblul "Trandafir umbrăreştean", coordonat de Alexandrina Martin, micuţa artistă din localitate Alexandra Zaharia, Raoul, Victor Yila şi mulţi alţii.

Citit 2422 ori Ultima modificare Marți, 10 Iulie 2018 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.