Cursuri de vară pentru gimnazişti

Cursuri de vară pentru gimnazişti
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Primăria Galaţi şi Asociaţia "Tehnopol" organizează, în perioada 6-29 august, cursuri de vară gratuite pentru elevii claselor IV-VII. Şcoala de vară îi va ajuta pe şcolari să-şi amintească noţiunile studiate şi îi va pregăti pentru noul an şcolar. Acţiunea implică patru profesori voluntari, care vor preda limba şi literatura română şi matematica, conform categoriilor de vârstă.

"Vrem să le amintim elevilor materia pe care deja o ştiu şi să le umplem golurile de informaţie. Nu adăugăm nimic de la noi, pentru că este ca o lovitură de parapet dacă se învaţă în vacanţă ceva nou şi primim automat un refuz din partea şcolarilor", explică directorul adjunct, Alina-Gabriela Ţepeş. Ea este şi profesor de matematică, aşa că apreciază efortul celor 90 de elevi care vin la şcoală în perioada verii.

"Avem persoane de la un centru de plasament, avem un elev care vine de la Tuluceşti, nu sunt doar elevi din Galaţi. De aceea am schimbat programul, ca să reuşească să vină toţi dimineaţa. La cursuri facem prezentări, învăţăm, scriem, ieşim afară la foişor şi facem ore în aer liber. Am observat că deja s-au legat cunoştinţe, s-au făcut relaţii. Sunt aici copii de la clasa a IV-a care au spus "Eu am vrut să vin!". Mai rar aşa ceva în vacanţă. Cred că îşi doresc cu adevărat să înveţe", a mai adăugat Alina-Gabriela Ţepeş.

Mama unui elev, care s-a înscris împreună cu prietenul său, spune că o recapitulare a materiei învăţate va prinde bine pentru anul şcolar care vine. "Sunt doar două zile pe săptămână. Nu ia prea mult din timpul lor liber, deci au timp şi de joacă. O să-şi facă noi prieteni, mai socializează şi mai află ceva nou", spune femeia. 

Meditaţiile au loc de două ori pe săptămână, luni şi miercuri, între orele 10.00 şi 12.00, la Şcoala Gimnazială Nr. 13 "Ştefan cel Mare" din Galaţi.

Citit 3642 ori Ultima modificare Joi, 09 August 2018 13:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.