Oportunitate ”Erasmus+” în Estonia
Foto: Asociaţia Bumerang

Oportunitate ”Erasmus+” în Estonia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Programul "Spoody lifestyle" îi încurajează pe tineri să participe la un schimb de experienţă, care va avea loc în oraşul Tallinn, capitala Estoniei. Evenimentul se va desfăţura în perioada 7-15 septembrie şi are drept scop promovarea unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat în rândul tinerilor.

Se propune conștientizarea aspectelor pozitive ale regimului de dietă echilibrat și de antrenament, schimbul de cunoștințe legate de sport și echilibrul alimentar, descoperirea unei culturi noi prin sport şi bucătărie naţională, promovarea activităților în aer liber şi drumeţii. În cadrul proiectului, elevii şi studenţii vor avea şansa să interacţioneze cu participanți din ţări precum Cipru, Estonia, Finlanda, Germania, Ungaria, Lituania şi Portugalia.

Cei care doresc să participe trebuie să fie cetăţeni ai Romîniei, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 23 de ani, să aibă asigurările necesare călătoriei, să fie persoane deschise, tolerante, interesate de un stil de viaţă sănătos şi dormice să participe la activităţile organizate în cadrul proiectului.

"În contextul societății de azi, în care totul se întâmplă pe repede înainte, un stil de viață sănătos și echilibrat te ajută să faci față mult mai ușor provocărilor de zi cu zi. Locaţia în care se va desfășura proiectul este perfectă pentru cei care iubesc natura, campingul și serile în jurul unui foc de tabără. De asemenea, proiectele "Erasmus+" oferă posibilitatea interacțiunii între tineri ce provin din țări și culturi diferite, creând astfel noi oportunități și un context excelent pentru a se putea dezvolta ca persoane", precizează reprezentanţii Asociaţiei "Bumerang", partener al proiectului.

Doritorii de a participa la program trebuie să completeze un formular, la adresa https://goo.gl/forms/AS5yqoSJS8CacPhz1. Termenul-limită de aplicare este 15 august, iar rezultatele selecţiei vor fi anunţate pe 18 august. Dacă vor primi aprobare de la organizator, participanții trebuie să dovedească că au cumpărat biletele, cu o copie a facturii și o copie a biletului electronic, în termen de cinci zile de la anunțarea rezultatelor selecției.

Participarea la programul "Spoody lifestyle" este gratuită, costurile de călătorie fiind rambursate în limita a 275 de euro. În cazul în care cheltuielile vor depăşi contribuția disponibilă, participanții vor fi nevoiţi să acopere costurile suplimentare din resurse proprii. Pentru a rambursa cheltuielile, participanţii vor prezenta organizatorilor toate documentele de călătorie și facturile, în original. Rambursările se vor efectua prin transferuri bancare, în termen de 45 de zile de la primirea originalelor.

Condiţiile de rambursare includ şi un raport final al fiecărui participant, solicitat de Comisia Europeană, prin intermediul platformei "Mobility Tool", dar şi o dovadă a activităţilor de diseminare a informaţiilor şi experienţei obţinute în urma colaborării internaţionale. Mai multe informaţii se pot găsi pe pagina de Facebook a Asociaţiei "Bumerang".

Citit 1618 ori Ultima modificare Joi, 09 August 2018 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.