Președinția respinge modificările aduse Legii Educației

Președinția respinge modificările aduse Legii Educației
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Președintele Klaus Iohannis retrimite în Parlament modificările aduse Legii Educației, considerând că schimbările privind reducerea numărului de ore din învățământul primar, gimnazial și liceal sunt făcute "din pix", a anunțat, ieri, consilierul prezidențial Ligia Deca. Ea a mai spus că modificările ar duce și la un val de concedieri în sistemul de învățământ.

Consilierul prezidențial pe probleme de educație a declarat, ieri, că modificările asupra Legii Educației au fost făcute fără a exista o analiză asupra impactului și vor duce la bulversări în sistemul de învățământ. Potrivit acesteia, reducerea numărului de ore va însemna și un val de concedieri. De asemenea, Deca a spus că, potrivit modificărilor, planurile-cadru ar urma să fie schimbate printr-un proces făcut pe genunchi și se poate ajunge în situația absurdă în care elevii de gimnaziu să fie școlarizați după trei planuri-cadru.

"Aceste modificări riscă să afecteze calitatea și coerența procesului educațional", a mai afirmat Ligia Deca. Legat de valul de concedieri la care s-a referit, întrebată dacă are o analiză de impact, Deca a spus că a primit semnale de la federații sindicale că fiecare oră în minus înseamnă o reducere masivă a normei și deci a numărului de dascăli. "Nu avem o analiză de impact, câte ore se reduc și câți profesori. Ne-au transmis că, probabil, vor exista mii de posturi disponibilizate", a precizat ea.

Citit 1422 ori Ultima modificare Vineri, 04 Ianuarie 2019 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.