Subiecte dificile la Matematică, la simularea Evaluării Naţionale

Subiecte dificile la Matematică, la simularea Evaluării Naţionale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Mai mulţi elevi decât în prima zi au absentat de la proba la Matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale. Dacă la Limba şi literatura română au lipsit 434 de elevi din ambele clase examinate, ieri s-au mai adăugat încă 51 de elevi chiulangii, numărul absenţilor ajungând astfel la 485.

Dacă la clasa a VII-a subiectele au fost accesibile şi destul de uşor de rezolvat în cele două ore alocate acestui lucru, la clasa a VIII-a problemele au fost dificile, au necesitat multe calcule, dar şi concentrare maximă.

"A fost greu. Şi la algebră, dar şi la geometrie a fost o problemă cu grad de dificultate ridicat. Au avut de făcut multe calcule, au scris câte trei pagini, ca la Bacalaureat, iar rezolvarea a necesitat concentrare maximă, din grabă elevii putând face greşeli. La noi, vor fi rezultate destul de bune, dar subiectele nu au fost pentru nivelul tuturor şcolilor", spune directorul de la Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, Ion Grecu, profesor de matematică. Acesta susţine că elevii de la clasele a VII-a au fost ceva mai norocoşi: "Au avut de rezolvat subiecte de nivel mediu, ceea ce e bine. E bine că nu i-a speriat prea tare", mai spune directorul de la "Spiru Haret".

Aceasta este ultima probă pentru elevii gălăţeni, care nu susţin simularea şi la limba maternă.

Rezultatele vor fi făcute publice pe data de 22 martie.

Rezultatele la simularea evaluării 2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele nu vor fi trecute în catalog. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.


Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a au susţinut astăzi proba la Matematică în cadrul simulării Evaluării naţionale. Rezultatele se vor face publice pe 22 martie. Notele nu vor fi trecute în catalog, decât la cererea părinţilor. Rezultatele la simulare evaluare 2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinții, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanţelor şcolare.

Sau în format pdf [click aici]

Citit 3898 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2019 12:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.