Elevii de la CNVA îşi donează banii de banchet

Elevii de la CNVA îşi donează banii de banchet
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Elevii celor două clase care termină anul acesta gimnaziul la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" s-au gândit să renunţe la coafurile, machiajele, pantofii cu toc, papioanele şi rochiile cu paiete, cămăşile şi sacourile scumpe care au devenit de ani buni tradiţie pentru un banchet ca la carte. Ei au ales să se distreze altfel, mai apropiat de spiritul lor liber, adică în blugi. Cu banii pe care i-ar fi cheltuit pe toalete sofisticate vor face o bucurie unor copii necăjiţi care vor putea merge gratuit într-o tabără.

Elevii claselor a VIII-a A şi B de la CNVA au ales în locul fiţelor o distracţie pe cinste dublată de o faptă extraordinar de frumoasă, prin care au adus bucurie şi unor copii fără posibilităţi materiale, asistaţi de Fundaţia "Inimă de copil". E un final de gimnaziu original, de care-şi vor aminti cu drag toată viaţa, o dovadă că într-adevăr au crescut frumos, s-au maturizat aşa cum le stă bine unor adolescenţi cu mintea şi sufletul deschise.

Propunerea a venit de la cele două profesoare diriginte ale claselor respective, Artemiza Lovin şi Roxana Gogoaşă. "Cum elevii celor două clase sunt prieteni între ei, au fost în tabere împreună, ne-am gândit să organizăm în locul unui banchet pompos ceva gen jeans-party şi să lipim distracţia de o cauză umanitară, aşa cum fac şi vedetele care-şi donează ziua de naştere. Noi am decis nu să renunţăm la distracţie, ci s-o dublăm, oferind bucurie şi altor copii, dar şi nouă, printr-un final de gimnaziu memorabil", povesteşte profesoara Artemiza Lovin.

Iniţial băieţii au accepta bucuroşi ideea de a veni la petrecere îmbrăcaţi lejer. Fetele, obişnuite cu ideea toaletelor sofisticate, propovăduită mai mult de părinţi, la început au fost un pic reticente. Dar în scurt timp, ideea a început să le placă, mai ales că petrecerea lor ar urma să fie una originală. "Nu ne-am propus să strângem toţi banii necesari pentru a-i trimite în tabără pe cei 25 de copii, suma ridicându-se la 11.300 de lei. Niciun părinte nu a fost condiţionat să plătească o anumită sumă. Am discutat cu cei de la "Inimă de copil", am deschis o linie de donaţii pe galantom.ro. Acolo a depus fiecare părinte cât a vrut. Nu ştim nici măcar ce sume a depus fiecare, pentru că nu asta ne interesează. Ne interesează ca elevii să prindă gustul voluntariatului şi să sensibilizăm prin fapta lor şi pe alţii care ar putea contribui la realizarea visului lor de a-i trimite pe copii respectivi în tabără. Gălăţenii trebuie să ştie că 65 de lei donaţi înseamnă o zi de tabără pentru un copil", precizează profesoara de la CNVA.

Demersul inimoşilor gimnazişti de la CNVA s-a bucurat deja de un mare succes în rândul gălăţenilor. În numai patru zile de la declanşarea campaniei deschise pentru donaţie pe https://inimadecopil.galantom.ro/donambanchetul s-a strâns mai bine de trei sferturi din sumă. Ieri, platforma arăta că se donaseră 8.100 de lei din cei 11.300 stabiliţi drept target. Directoarea Fundaţiei "Inimă de copil", Mădălina Lescai ne-a declarat că CNVA nu e la prima acţiune de acest fel, astă-toamnă o altă clasă donând banii pentru buchetele de flori oferite profesorilor pentru a cumpăra stilouri pentru copiii asistaţi. "E nemaipomenit că faptele bune făcute de elevi au început să se rostogolească spre noi, ca o inimă mare şi bună. Cu asemenea copii, viitorul nostru e pe mâini bune", mai spune Mădălina Lescai.

Citit 3176 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2019 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.