Subiecte dificile la Matematică la Evaluarea Naţională 2019

Subiecte dificile la Matematică la Evaluarea Naţională 2019

”Nu se vor lua foarte multe note maxime”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
3 comentarii

În afară de cei 269 de elevi absenţi la prima probă a Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a, joi, 20 iunie 2019, la Matematică au mai lipsit doar zece candidaţi, ne-a declarat inspectoarea general-adjunctă Pompilia Chifu, preşedinta comisiei judeţene de examen.

Elevii au ieşit din examen cam nemulţumiţi, deoarece subiectele au fost mai dificile decât în anii anteriori, lucru confirmat, de altfel, şi de cadrele didactice care predau această materie. Pe lângă faptul că unele subpuncte au fost destul de dificile, la altele au avut destul de mult de calcul, lucru care le-a solicitat la maximum atenţia. 

"Subiectele au fost mai grele acum decât în anii anteriori, chiar mai grele decât cele de anul trecut când s-a dat ceva mai dificil, decât se obişnuiseră elevii până acum. E normal să fie aşa la un examen. În general, dificile au fost subpunctele "c", exerciţiul care se rezolva prin aplicarea divizibilităţii, la problema de geometrie plană, cel în care trebuia să demonstreze coliniaritatea celor trei puncte, şi la geometria în spaţiu tot punctul c. Nu se vor lua foarte multe note maxime, se va face o departajare mai bună. De asemenea, e posibil ca ultimele medii cu care se va intra anul acesta să scadă cu câteva zeci de sutimi", a precizat directorul Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", profesorul Romeo Zamfir.

Acesta a mai adăugat însă că, pentru cei care merg la nota 5,00 nu s-a schimbat nimic, acest prag putând fi atins la fel de uşor ca şi în anii anteriori.

Calendarul de Evaluare Naţională 2019 prevede că primele rezultate vor fi afișate de școli pe 25 iunie, până în ora 12,00. În aceeași zi, între orele 14,00 şi 20,00, elevii nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații. Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2019 vor fi afișate pe 29 iunie.

VEZI AICI SUBIECTELE date la proba de Matematică la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019

Citit 3408 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2019 16:48

3 comentarii

 • postat de Panaite Vineri, 21 Iunie 2019 11:35 78.46.254.*** Link la comentariu
  4
  8

  Potrivit edupedu.ro au fost cele mai grele din ultimii 7 ani.

  Raportează
 • postat de Elena Vineri, 21 Iunie 2019 11:08 86.125.62.*** Link la comentariu
  3
  13

  Au fost mai grele comparativ cu anii trecuți, ca mod de rezolvare și ca volum de lucru. Lucrul ăsta l-a confirmat și președintele Societății de matematică din România, și alți profesori intervievați de presa centrală.

  Raportează
 • postat de Eu Vineri, 21 Iunie 2019 09:54 81.12.239.*** Link la comentariu
  10
  9

  Ba nu au fost grele deloc!!! Plângăcioșilor ...

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro