Subiecte dificile la Matematică la Evaluarea Naţională 2019

Subiecte dificile la Matematică la Evaluarea Naţională 2019
”Nu se vor lua foarte multe note maxime”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În afară de cei 269 de elevi absenţi la prima probă a Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a, joi, 20 iunie 2019, la Matematică au mai lipsit doar zece candidaţi, ne-a declarat inspectoarea general-adjunctă Pompilia Chifu, preşedinta comisiei judeţene de examen.

Elevii au ieşit din examen cam nemulţumiţi, deoarece subiectele au fost mai dificile decât în anii anteriori, lucru confirmat, de altfel, şi de cadrele didactice care predau această materie. Pe lângă faptul că unele subpuncte au fost destul de dificile, la altele au avut destul de mult de calcul, lucru care le-a solicitat la maximum atenţia. 

"Subiectele au fost mai grele acum decât în anii anteriori, chiar mai grele decât cele de anul trecut când s-a dat ceva mai dificil, decât se obişnuiseră elevii până acum. E normal să fie aşa la un examen. În general, dificile au fost subpunctele "c", exerciţiul care se rezolva prin aplicarea divizibilităţii, la problema de geometrie plană, cel în care trebuia să demonstreze coliniaritatea celor trei puncte, şi la geometria în spaţiu tot punctul c. Nu se vor lua foarte multe note maxime, se va face o departajare mai bună. De asemenea, e posibil ca ultimele medii cu care se va intra anul acesta să scadă cu câteva zeci de sutimi", a precizat directorul Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", profesorul Romeo Zamfir.

Acesta a mai adăugat însă că, pentru cei care merg la nota 5,00 nu s-a schimbat nimic, acest prag putând fi atins la fel de uşor ca şi în anii anteriori.

Calendarul de Evaluare Naţională 2019 prevede că primele rezultate vor fi afișate de școli pe 25 iunie, până în ora 12,00. În aceeași zi, între orele 14,00 şi 20,00, elevii nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații. Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2019 vor fi afișate pe 29 iunie.

VEZI AICI SUBIECTELE date la proba de Matematică la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019

Citit 5056 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2019 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.