Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

SUNRISE. Un proiect ce îşi propune să ofere alternative de dezvoltare în zonă prin creşterea capacităţii antreprenoriale și de afaceri a sectorului turistic, în care Universitatea “Dunărea de Jos” este unic partener din mediul academic, a fost lansat recent la Galaţi. Acesta se numeşte „Sustainable Use of Natural Resources - Integrated Services Establishment” (SUNRISE) şi include parteneri din patru ţări (România, Bulgaria, Georgia şi Moldova), inclusiv două primării şi două ONG-uri care activează în domeniul turismului şi dezvoltării afacerilor.

“Activităţile planificate pe perioada a 24 de luni implică un larg schimb de experienţă, idei şi bune practici şi creează oportunităţi pentru noi contacte transfrontaliere şi cooperare în afaceri şi turism. Astfel, se vor organiza patru forumuri transnaţionale (câte unul în fiecare dintre cele patru ţări) care vor prezenta subiecte de actualitate legate de turism şi vor avansa noi oportunităţi de afaceri şi antreprenoriat pentru dezvoltare în contextul turismului local şi transnaţional. Apoi, se vor organiza patru festivaluri (câte unul în fiecare din cele patru ţări, inclusiv unul internaţional, cu demonstraţii ale tradiţiilor locale autentice, a folclorului, a culturii şi meseriilor. Scopul acestora este de a identifica oportunităţile evenimentelor culturale de mari dimensiuni pentru a atrage vizitatori şi turişti în interesul afacerilor locale. Fiecare partener va propune un nou produs turistic integrat pentru regiunea sa, în concordanţă cu cererea curentă de servicii turistice. De asemenea, va fi dezvoltat un produs turistic transfrontalier care să prezinte bogăţia naturală şi diversitatea culturală a regiunilor partenere”, a explicat Ciprian Vlad, responsabil proiect din partea UDJG.

Partenerii proiectului sunt: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Fundaţia SATEAN din Brăila, Primăria Avren din Bulgaria, Primăria Săuceni din Republica Moldova, Centrul internaţional de dezvoltare şi investiţii în afaceri din Georgia.

Bugetul total al proiectului este de 641.342 de euro.

Citit 998 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2019 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.