Academicianul Eugen Rusu, solicitat de ONU ca evaluator

Academicianul Eugen Rusu, solicitat de ONU ca evaluator
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Academicianul Eugen Victor Cristian Rusu, directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat din cadrul UDJG Galaţi, a fost selecţionat, de către Organizaţia Naţiunilor Unite, să se ocupe de evaluarea unui capitol care va face parte dintr-un document oficial al ONU despre oceane. “Capitolul de care mă ocup are în vedere Energia marină, adică aria mea de expertiză. De altfel, în 2005 eu am fost primul cercetător roman ales consultant ştiinţific pentru Centrul de cercetări subacvatice al NATO, iar din 2012 am fost expert evaluator internaţional la Consiliul Europei pe domeniul energiei refolosibile în mediul marin. Chiar şi anul acesta sunt evaluator al UE pe proiectul Marinet 2, tot pe energia marină. În ţară nu mai sunt astfel de experţi. În ceea ce priveşte documentul ONU, am avut la dispoziţie o lună să evaluez capitolul, am trimis observaţiile şi aştept să se opereze corecturile necesare”, a explicat prof. dr. ing. Eugen Victor Cristian Rusu. Gălăţeanul, membru corespondent al Academiei Române, are o îndelungată activitate în domeniu: a fost evaluator internaţional pentru Fundaţia de Ştiinţă şi Tehnologie din Bulgaria - 75 de proiecte evaluate; evaluator Comisia Europeană pentru programele FP7 şi Horizont 2020, evaluator naţional (CNCSIS, ANCS, UEFISCDI, CNMP, ARACIS, ACPART) pentru peste 100 de proiecte în ultimii cinci ani. A participat la peste 50 de manifestări ştiinţifice în 15 state, iar în 2002-2003 a fost membru în echipele internaţionale care au asigurat suportul logistic la exerciţiile NATO Unified Odyseey şi Swordfish.

Citit 4106 ori Ultima modificare Vineri, 11 Octombrie 2019 00:57

3 comentarii

 • postat de eu
  Miercuri, 09 Octombrie 2019 07:02
  188.24.238.***
  Nu am nevoie să mă trezesc, știu că pentru mulți e scopul vieții să le scrie pe cruce aici odihnește domdoctor deși cimitirul e pentru oameni nu pentru savanți și mai știu că ați da cu mașina peste mine pentru ce am scris. Eu unul mă mîndresc cu faptul că am făcut "doar" ceea ce legislația în vigoare asimilează studiilor universitare superioare de lungă durată și că am refuzat să-mi bat joc de propria persoană adăugând tot felul de titluri universitare goale de conținut, în condițiile în care îmi reproșez constant că nu aloc destul timp exercitării profesiei. În altă ordine de idei, ăia de la ONU nu știu de inflația de domdoctori de la Galați și nici nu contează prea mult cine și de ce l-a propus pe individ atât timp cât este un român acolo și un gălățean. Felicitări!
  4
  2
  Raportează
 • postat de pentru cel care semneaza eu
  Marți, 08 Octombrie 2019 18:19
  92.85.61.***
  poate ai tu nevoie de o aspirina sau supozitor ca sa te trezesti!
  3
  4
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 08 Octombrie 2019 07:53
  188.24.238.***
  Oilooo, ce domeniu fierbinte! Comisia pentru doctorate ..... Dacă vorbește în somn ăsta două nopți la rând, se golește Galați ul de domdoctori de prin Poliție, mediul universitar, administrație publică, etc. Domdoctori de ăștia buni să prescrie la studenți eventual o aspirină sau supozitor ceva
  13
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.