Spectacol cu roboţi construiţi de elevi

Spectacol cu roboţi construiţi de elevi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Unsprezece echipe de elevi constructori de roboţi şi-au dat întâlnire la Clubul Şcolar Sportiv pentru a participa la prima competiţie de robotică din Tecuci, un soi de antrenament pentru concursul "BRD First Tech Challenge România", organizat de Asociaţia "Nație prin Educație". Concursul demonstrativ a fost organizat de Clubul de robotică de la Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" din Tecuci. 

Au fost prezenţi peste 100 de elevi şi mentori veniţi din mai multe oraşe, la start aliniindu-se următoarele echipe: Cyb3rGOds (Colegiul Național de Informatică, Piatra Neamţ), Brickbot (Colegiul Național "Unirea", Focşani), Helix (Colegiul Național "Nicolae Bălcescu", Brăila), IClass Robotics (Liceul Tehnologic "Costache Conachi", Pechea),  AICitizens (Colegiul Național "Al. I. Cuza", Focşani), Quasar Robotics (Colegiul Național "Cuza Vodă", Huși), Inorog Team (Colegiul Național "Gheorghe Roșca Codreanu", Bârlad), Homosapiens (Colegiul Naţional "Bogdan Petriceicu Haşdeu", Buzău), RoLerBot (Liceul Teoretic Emil Racoviță, Vaslui), ByteForce (Colegiul Național Vasile Alecsandri, Galați) şi echipa gazdă - Thobor de la Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" din Tecuci. 

"Această activitate a avut rolul de a simula competiția propriu-zisă, dar și de a răspândi noțiunea de Gracious Professionalism și Educaţia STEM, care stau la baza programului din care toate echipele fac parte și anume Naţie Prin Educaţie împreuna cu BRD FIRST Tech Challenge Romania. Dorim să le mulțumim echipelor participante, care au avut plăcerea de a veni alături de noi, pentru gândurile bune cu privire la organizare, dar și sponsorilor care ne au fost tot timpul alături", spune profesoara de informatică Adriana Ciocănel, care este, alături de profesorul Oliwer Drăgan, mentorul echipei tecucene. În calificări s-au jucat 17 meciuri, într-o alianța formată din câte două echipe, fiecare echipă participând la câte şase meciuri. În urma celor 17 meciuri, primele două echipe din clasament au fost Thobor, şi respectiv Helix, care au devenit căpitani de alianţă. Thobor a format alianța împreună cu echipele Cyb3rGOds și Brickbot, iar Helix a adus în alianță echipele Iclass și AICitizens. Meciurile din finală au stabilit ca alianță câştigătoare THOBOR, Cyb3Gods şi Brickbot.

Toate echipele au primit diplome de participare, iar câştigătorii diplome şi premii imprimate 3D, simbolizând o navă spaţială.

Reamintim că Thobor este deţinătoarea a cinci premii câştigate la nivel naţional la "BRD First Tech Challenge România", dintre care trei premii I şi două locuri secunde.

Citit 2051 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2020 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.