Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Înscrierea copiilor cu vârsta între doi şi trei ani va putea fi făcută în grădiniţe la solicitarea expresă a părinţilor, iar statul va fi obligat să finanţeze consturile de bază cu educaţia acestora, potrivit modificărilor din noua lege adoptată luni seara de Senat, în calitate de camera decizională.
Proiectul care merge la promulgare prevede că poate fi organizată în grădiniţe o grupă de copii de nivel antepreşcolar, cu vârsta între doi şi trei ani. În prezent, regulamentele din grădiniţe prevăd posibilitatea ca un copil de doi ani să fie înscris, însă statul nu asigură pentru el finanţarea de bază, legal. De asemenea, legea prevede că în cadrul instituţiilor de învăţământ preşcolar se vor înfiinţa posturi de bone. Acestea trebuie să facă “un curs în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr.129/2000 privind formarea profesională a adulţilor”.

Citit 1749 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2020 18:35

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro