Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
1 comentariu

Uite, s-a gândit la tine doamna ministru şi te trimite la cursuri să înveţi să accesezi platforme, să faci resurse, să devii un programator adevărat. Cert e că erai dascăl, asistentă, bonă, actor şi oleacă de informatician. Acum trebuie să fii unul bun, performant, înţelegi? Numai că în acestă perioadă n-ai stat ca lozba: ai participat la 101 webinarii, ai urmărit tutoriale, ai întrebat, ai accesat, ai cumpărat aplicaţii, spaţii, ai făcut abonamente la platforme, ai copiat, ai intrat în cafenele educaţionale, ai aderat la 1.001 grupuri de profesori, te-ai adaptat din mers.
E vina ta că n-ai găsit resursele puse la dispoziţie de minister şi a trebuit să faci quizzuri, secvenţe de lecţie video, jocuri de învătare interactive, să-ţi filmezi mâța, lupul, cânele și ce mai aveai prin casă pe post de material didactic. Cert e că nu erai străin de lucrat pe calculator, de printat, de realizat fişe, pentru că o generaţie întreagă de elevi 2012-2017, ai lucrat fără manuale şi te-ai învăţat ca oaia cu scaiul.
Aşa că spor la bâjbâit pe 999 de platforme, 1.000 de site-uri, canale şi alte cele ale tehnologiei şcolii online. Doi ochi, ca ai mei, nu mai fac faţă atâtor ore în faţa laptopului, dioptriile s-au triplat şi nu-i zare de oftalmolog. 
Şi-apoi nu mai am răbdare să șed 12-13 ore în faţa unui ecran. Ştiu ca e o situaţie specială pentru care nu eram pregătiţi, nu că am fi fost pregătiti pentru ceva. Dacă în Sănătate am aşteptat o pandemie ca să se investească ceva, să mă rog pentru o pandemie de prostie ca să se investească şi în resurse pentru iobagii sistemului de învăţământ?
Toate quizzurile, videourile, jocurile interactive realizate de truditori ar putea fi adunate şi stocate şi ar fi de ajutor multora şi n-ar mai bântui lumea pe zeci de spatii online şi am proteja nişte ochi, care cedează şi o răbdare care e limitata.
Hai să facem lucrurile cu cap, nu cu muşchi! Un program tv cu câteva lecţii nu e o soluţie viabilă! Ne-aţi trimis câini surzi la vânătoare şi dvs o ştiţi! Şi mai ştiţi că suntem soi încăpăţânat, îndârjit şi mândru şi nu ne dăm bătuţi uşor.

Citit 2694 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 22:57

1 comentariu

  • postat de Casimic Joi, 07 Mai 2020 11:01 5.13.193.*** Link la comentariu
    0
    5

    Da, doamna invatatoare, bine ziceti!! eu as mai vrea si un creier , o tona de diplomatie si toate cuvintele din dictionar care sa descrie nemultumirea, uimirea si stupefactia la cititul/auzitul instructiunilor si al metodologiilor care mai de care mai .................................”urgente”! Ce se perpetueaza de 30 de ani incoace este aceeasi prefacuta atentie fata de cadrele didactice. De fapt, nu se gandeste nimeni ca suntem si noi parinti, angajati, soti/sotii, copiii cuiva, unii pacienti (din ce in ce mai multi:::). Toti ne traseaza sarcini, toti ne cer sa fim intelegatori, amabili, empatici cu elevii , parintii, colegii s.a., ne cer sa raspundem imediat la toate cerintele si sa ne achitam impecabil de toate sarcinile, sa invatam in 7 zile ce altii invata in ani,,,,, si tot asa. Toate interventiile celor din clasa politica incep cu............”ii asiguram pe parinti si elevi ca.................”. Nu am auzit sa se spuna ca ne intelege cineva si pe noi!!

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.