Sindicaliştii din învăţământ cer bani de la Guvern pentru calculatoarele şi laptopurile profesorilor
Foto: stirileprotv.ro

Sindicaliştii din învăţământ cer bani de la Guvern pentru calculatoarele şi laptopurile profesorilor
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) cere președintelui Klaus Iohannis să promulge legea prin care cadrele didactice să poată fi ajutate să facă lecții online, după ce legea care prevede sprijin pentru achiziție de laptopuri, calculatoare sau tablete a trecut de Senat, potrivit Mediafax.

Senatul României a adoptat în 28 aprilie 2020 un proiect de lege care prevede, între altele, că „personalul didactic de predare din învățământul de stat beneficiază anual de două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, din fonduri alocate de la bugetul de stat, pentru dezvoltare profesională și evoluție în carieră, precum achiziționarea de materiale și auxiliare didactice și curiculare, necesare procesului instructiv-educativ“.

FSLI susține aplicarea acestei legi, prin care dascălii pot primi sprijinul necesar achiziționării unor dispozitive tehnice pentru a putea ține lecții online, în condiții optime.

Citit 2382 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:45

3 comentarii

 • postat de Adrian
  Miercuri, 06 Mai 2020 00:44
  89.39.81.***
  Acesti ilustri au nevoie de laptop de 5000 lei in fiecare an. Ce vor face cu ele daca copiii nu au nici laptop nici tableta. E o cerseala institutionalizata in romania asta. Vrem pensii speciale si iesit la 45 de ani la pensie si pt astia
  4
  2
  Raportează
 • postat de Syndykatu
  Marți, 05 Mai 2020 12:23
  95.76.17.***
  Fiecare profesor, educator, invatator devenit peste noapte informatician, prin ordin de ministru, si expert in engleza ca sa priceapa instructiunile de pe platforme n-ar trebui sa primeasca spor de 15 la suta la salar ca prin primarii, prefekturi, ministere ca lucreaza cu calculatoru si sa fie scutit de impozit pe venit ca informaticienii?
  5
  10
  Raportează
 • postat de Reaforma invatamantului
  Marți, 05 Mai 2020 05:22
  78.96.82.***
  Din moment ce fiecare profesor, invatator sau educator a devenit informatician si expert in engleza ( toate instructiunile fiind in aceasta limba) prin ordin de ministru de ce nu primeste spor de 15 la suta pt utilizarea calculatorul asa cum se acorda in primarii, prefecturi, ministere etc ?
  3
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.