S-a promulgat legea care dă acces la educația online

S-a promulgat legea care dă acces la educația online
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, 3 iulie 2020, decretul de promulgare a legii care modifică Legea Educaţiai Naţionale, potrivit căreia se dă acces la educaţia online.

Actul normativ modifică şi completează articolul 70 şi articolul 94 alineatul (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011. "Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor si profesorilor infrastructura necesara, constând în dispozitive şi acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şolare de e-learning şi altor platforme educaţionale agreate", arată subpunctul adăugat în legea promulgată de şeful statului.

De asemenea, este introdusă o nouă literă la articolul 94, care prevede că Ministerul Educaţiei "asigură, la cerere, fîecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv - laptop sau tabletă, conectat la internet, pentru a putea participa la activităţile de e-learning".

Proiectul de lege a fost adoptat, decizional, de Senat pe 23 iunie şi trimis spre promulgare o zi mai târziu.

20 de asociaţii şi federaţii de elevi, studenţi şi părinţi i-au cerut lui Iohannis să promulge legea care prevede asigurarea accesului la educaţie online pentru toţi elevii şi profesorii. Potrivit unei scrisori deschise semnate de Consiliului Naţional al Elevilor şi peste 20 de asociaţii şi federaţii de elevi, studenţi şi părinţi, Legea nr. 327/2020 este o iniţiativă legislativă prin care Executivul va putea să asigure accesul nemijlocit la educaţie online pentru toate categoriile de elevi şi profesori, iar procesul de educaţie va putea continua independent de evoluţia epidemiei.

Citit 2838 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iulie 2020 03:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.