Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
2 comentarii

Cum anul acesta sunt foarte mulţi elevi nerepartizaţi la liceu, unii dintre ei chiar cu medii peste 8,00, conducerea Ministerului Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare din ţară să vină cu propuneri pentru suplimentarea unor clase la liceu, din locurile rămase libere la şcolile profesionale.
Cum în municipiul Galaţi n-a mai rămas anul acesta niciun loc liber pentru etapa a II-a de admitere, măsura este una foarte bună, mai ales pentru elevii cu medii mari de admitere, care ar fi ajuns în mod nedrept la şcolile profesionale.
"Bineînţeles că ne dorim şi noi înfiinţarea de noi clase pentru aceşti copii cu medii mari. Vor fi, probabil, una teoretică şi altele la tehnologic. Numai că locurile acestea nu pot fi înfiinţate oricum, asta încercam să le explic şi părinţilor care m-au sunat şi mi-au cerut să fac clasă la CNMK. Le-am cerut directorilor de licee să vină cu propuneri. Să vedem ce locuri de la profesională putem lua. E vorba de norme didactice, de spaţii, de planuri de şcolarizare. Apoi, după ce trimitem propunerile, aşteptăm aprobarea de la minister. Imediat ce avem aceste informaţii, le vom face publice", ne-a declarat inspectoarea generală Mioara Enache.

Citit 10976 ori Ultima modificare Marți, 14 Iulie 2020 18:25

2 comentarii

 • postat de Bau-Bau Luni, 20 Iulie 2020 07:26 86.124.201.*** Link la comentariu
  0
  3

  cei cu medii intre 5 si 6 sa fie pusi in cate o clasa si sa facem o clasa la CNVA ... sa vedem atunci valoarea cadrelor didactice atat de laudate de autoarea articolului. Poate si pe la Pedagogic, CNMK astfel de clase. Si sa fie clase reper ... uite ce poate sa faca un liceu bun. Durerea este ca daca facem clasele asa in 2 ani maxim aproape toti elevii din clasele astea sunt "goniti" catre alte scoli si vin pilele prin transfer ... si peste 4 ani au si scuza .. au avut note mici elevii din clasa aia facuta in 2020...

  Raportează
 • postat de Sinistra Ed Nationala Miercuri, 15 Iulie 2020 18:26 95.76.0.*** Link la comentariu
  0
  12

  Iar facem clase de cate 40 de elevi ca inainte de balciul asta !

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro