Locuri suplimentarea la liceu, pentru elevii nedistribuiţi

Locuri suplimentarea la liceu, pentru elevii nedistribuiţi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Cum anul acesta sunt foarte mulţi elevi nerepartizaţi la liceu, unii dintre ei chiar cu medii peste 8,00, conducerea Ministerului Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare din ţară să vină cu propuneri pentru suplimentarea unor clase la liceu, din locurile rămase libere la şcolile profesionale.

Cum în municipiul Galaţi n-a mai rămas anul acesta niciun loc liber pentru etapa a II-a de admitere, măsura este una foarte bună, mai ales pentru elevii cu medii mari de admitere, care ar fi ajuns în mod nedrept la şcolile profesionale.

"Bineînţeles că ne dorim şi noi înfiinţarea de noi clase pentru aceşti copii cu medii mari. Vor fi, probabil, una teoretică şi altele la tehnologic. Numai că locurile acestea nu pot fi înfiinţate oricum, asta încercam să le explic şi părinţilor care m-au sunat şi mi-au cerut să fac clasă la CNMK. Le-am cerut directorilor de licee să vină cu propuneri. Să vedem ce locuri de la profesională putem lua. E vorba de norme didactice, de spaţii, de planuri de şcolarizare. Apoi, după ce trimitem propunerile, aşteptăm aprobarea de la minister. Imediat ce avem aceste informaţii, le vom face publice", ne-a declarat inspectoarea generală Mioara Enache.

Citit 11982 ori Ultima modificare Marți, 14 Iulie 2020 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.