Guvernul amână cu un an creşterea salariilor profesorilor

Guvernul amână cu un an creşterea salariilor profesorilor

În foto, Florin Cîţu - ministrul Finanţelor
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
3 comentarii

Creșterea salariilor profesorilor, care ar fi trebuit să aibă loc de la 1 septembrie 2020, nu este prevăzută în proiectul de rectificare bugetară propus de Ministerul Finanțelor. Mai mult decât atât, Guvernul are un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care amână această creştere salarială cu un an, până la 1 septembrie 2021. Tăierea creșterii salariale promisă profesorilor de la 1 septembrie este justificată de minister prin faptul că ar fi "costat" bugetul peste unu la sută din PIB, potrivit notei de fundamentare a ordonanței de urgență privind rectificarea. De la Titlul "Cheltuieli de personal", a fost tăiată (redistribuită) acum doar suma de 551 milioane de lei. Prin urmare, deși au promis în repetate rânduri că banii sunt în buget, sumele necesare pentru acoperirea creșterilor salariale legale de la 1 septembrie 2020 pentru cadrele didactice nu erau prinse în totalitate, ci lipseau circa 10,5 miliarde de lei.

Ministrul Educației, Monica Anisie, declara la audierile din Parlament, pe 18 februarie 2020: "Da, o spun clar acum, salariile profesorilor vor creşte la 1 septembrie. Au crescut deja de la 1 ianuarie şi avem prinşi banii în legea bugetului de stat şi pentru creşterea de la 1 septembrie".

Citit 2098 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2020 19:06

3 comentarii

 • postat de Anaisse Marți, 18 August 2020 21:51 77.111.247.*** Link la comentariu
  1
  6

  PNL s a pus bine cu toata lumea, pensionari, parinti de copii, profesori, cel putin o parte semnificativa dintre medici, Horeca, Hora, si multi altii, agricultori,etc.
  A afectat 80% din populatia votanta, cei mentionati au si familii, asa ca se vor lauda ca ne a scos din criza, pardon din pandemie

  Raportează
 • postat de Pomana electorală a lui Cuțu Luni, 17 August 2020 15:30 5.13.208.*** Link la comentariu
  11
  6

  Doamne ajută, poate amânarea se va transforma în anulare și nu le vor mai mări salariile...și poate nici pensiile.

  Și să sperăm că măsura se va extinde și la restul populației nu numai la profesori, că ne-am săturat de ifosele lor că nu le place de anumite culori politice.
  Poate așa se vor învăța minte(deși mă îndoiesc că vor învăța din asta, fiindcă nu au învățat din greșeli nici atunci când PDL cot la cot cu băsău le-a tăiat salariile și pensiile).

  Poate așa se vor ınvăța minte să nu se mai încreadă în aceia care le tot zic mereu că dreptul lor la salarii și pensii mai mari e considerat "pomană electorală".

  Votezi PNL sau orice partid care-ți spune că e pomană electorală ce-ți dau ceilalți ca mărire...atunci asumă-ți votul pe care l-ai dat. De ce vă plângeți acum...că doar spuneați că PSD, partidul demonizat este rău, e ciumă, iar partidul așa-zis..."istoric"(că doar sigla a rămas din acele vremuri istorice, din acel "istoric") partidul ăsta mânjit cu pdl-ism, băsism PNL e bun că v-a zis că nu meritați mări de salarii, de pensii, asta după ce lor - politicienilor PNL-iști le-au fost mărite salariile.

  Extindeți măsura și la toți ceilalți votanți PNL, nu numai la profesori, poate așa într-un final specia asta sinistră de român va învăța ce înseamnă responsabilitatea votului și va învăța să nu-și mai dea, cedeze votul atât de ușor unor specimene sinistre de politicieni(indiferent de culoarea politică) politicieni siniștri care le spun oamenilor că dacă li se măresc salariile sau pensiile este "pomană electorală".

  Dreptul oamenilor la viață, la bunăstare(salarii mai mari, pensiimai mari, sănătate) nu este POMANĂ ELECTORALĂ bezmeticilor, impostorilor, ipocriților.
  Românii au dreptul să trăiască în bunăstare, nu numai Joshanis, nu numai PDL(PNL). Partid așa-zis istoric a ajuns să vorbească despre drepturi fundamentale în termeni de "pomeni electorale", ca fiind "pomeni". Doamne ce blasfemie, erezie, demență, cât tupeu...spuneți-i cum vreți.

  Raportează
 • postat de Oana Sâmbătă, 15 August 2020 22:00 81.196.64.*** Link la comentariu
  20
  5

  Si asa au munci din "greu" in pandemie .... Au repostat pe facebook cateva exercitii si gata.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.