Începe echivalarea probelor de competenţe la Bacalaureatul de toamnă

Începe echivalarea probelor de competenţe la Bacalaureatul de toamnă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La ultima probă scrisă a Bacalaureatului de toamnă probă, cea la o disciplină la alegere din specializarea urmată în cei patru ani de liceu, au fost prezenți 578 de candidați din 713 înscrişi. 135 nu au venit la examen. Nu s-au înregistrat elevi care să aibă temperatura peste 37,3 grade Celsius, nici tentative de fraudă, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv, 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura recunoașterea nivelurilor de competență la cele trei probele de competenţe.

Afișarea primelor rezultate va avea loc pe 2 septembrie (până la ora 12,00) și va fi urmată de depunerea contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14,00 - 20,00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui candidaţilor.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și 'transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinți.

Rezultatele finale vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Citit 483 ori Ultima modificare Vineri, 28 August 2020 11:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.