Elevii gălățeni, revoltați de noile reguli din școli. Pamflet

Elevii gălățeni, revoltați de noile reguli din școli. Pamflet
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Plexiglasul n-a mai avut loc în clase, cel puțin Galațiul a încercat să scape de acest intrus, dar și-au făcut loc alte măsuri nepopulare. Adolescenții dunăreni protestează, ei consideră că li se confiscă unele drepturi inalienabile.

Noutăți de romane SF

Măsurile luate în contextul crizei sanitare, și anume dispariția catalogului, distanțarea fizică, purtarea măștilor și rămânerea profesorilor în clasă și pe timpul pauzei, alcătuiesc o nouă realitate de care nu știm când ne vom despărți. Ministerul Sănătății anunță că fără aceste reguli care în 2019 ar fi părut complet aberante, eventual împrumutate din romane de science-fiction nefrecventate de nimeni, nu vom putea birui coronavirusul importat din Asia. Cu toate acestea, la Galați, zonă plină de oameni care “se descurcă”, apar proteste de anvergură în mediul virtual. Școala sub această formă nu are viitor, susțin elevii de la Dunărea de Jos.

Cum distingem profii?

Userul Mariusik17, un soi de influencer online, a scris în grupurile dedicate utilizatorilor gălățeni de Facebook că apariția măștii pe chipul profesorilor le creează serioase probleme elevilor de liceu din municipiu: “Ni s-au schimbat mulți profi și nu știm cum arată. I-am văzut toată săptămâna, dar îi deosebim doar după ochi. Cum să-i distingem ca să le dăm o atenție, ceva, ca să ne treacă?” Și valul contestatarilor nu se oprește aici. “Dacă pandemia va dura până în vara anului următor, suntem mâncați, nu mai avem nicio șansă! Va trebui deodată, la intrarea în clasa a XII-a, să ne apucăm de învățat”, l-a completat Anutza Tha. Părerile anti-măsuri Covid sunt nenumărate.

Chiulul, la răscruce

Oana, Giulia_2000 și Robi, liceeni la colegii importante din Galați, ne-au expediat pe adresa redacției o poveste și mai dramatică. “Catalogul este cea mai mare pierdere, la așa ceva nu ne așteptam! Înțelegem că trebuia exclus, că e lucru comun, deci poate să transporte și virusul, nu numai notele și absențele, însă noi ce ne facem? Mai pleca profa din clasă, mai treceam și noi o notă, mai motivam cu de la sine putere câte un chiul, era cu adevărat viață de licean!”, spun tinerii noștri concitadini. Le împărtășim nemulțumirea adolescenților din oraș (așteptăm și părerea celor din județ) și îi încurajăm: frățiorilor, nu pot ei exmatricula cât puteți voi chiuli!

Catalog-off

Ghinionul părinților rebeli

* Tăticii rebeli, care în prima zi de școală fremătau mereu pe lângă careul oficial, suferă acum în tăcere. Și nu numai în intimitate. Unul dintre ei ne-a sunat: “Mă găseam mereu cu o doamnă care are fetița în clasă cu al meu, frumoasă femeie! N-am apucat încă să legăm o idilă, dar eram foarte aproape. Cum s-o mai recunosc acum, că toate poartă mască?! Eu mi-am dat-o jos și nu i-am atras atenția... Mai mult, am încasat o amendă de la polițistul local.” Cui îi mai pasă în asemenea momente dacă organul este zelos?

* Slavă Cerului că fondul clasei va putea fi achitat în continuare, nu poate să ne distrugă pandemia frumosul buchet de tradiții! Așadar, constatăm și efecte pozitive, în ciuda normelor fără precedent.

* Grupurile de WhatsApp ale mămicilor sunt, pe timpul stării de alertă, mai active decât într-o perioadă normală. Se discută despre cadouri pentru doamna și despre petiții la minister pentru ca serbările de peste an să fie organizate fără excepție. Ca să aibă și ele ce filma pentru Facebook și Instagram.

* Paznicii de la intrarea în școli își trăiesc momentele de glorie la care nici nu visau: stau cu pistolul și iau temperaturi la kilogram. Seara, lângă nevastă și nepoți, au ce povesti. Ei și miliardarii din Silicon Valley.

Siliconu' Leonida

Se închide Lacul Brateș

O fotografie făcută de un amator de frumos din Galați ne-a adus câteva puncte de celebritate. Sute de pelicani au poposit săptămâna trecută pe luciul lacului Brateș, pentru a se odihni înainte de migraţia spre țările calde, ceva nemaivăzut. Reacția Direcției de Sănătate Publică a fost realmente neașteptată! Deoarece pelicanii n-au păstrat distanța de 1,5 metri între capete și pentru că nu purtau măști, întinderea de apă din nord-estul reședinței de județ a fost închisă până la noi ordine. Trebuie s-o tragem noi din cauza unor pelicani fără discernământ…

Pelican-can

Imbecilul cu Tatuaj de Submarin Cosorescu

Unsă ca o manivelă de tractor, toacă-n neştire,

zici că-i o caricatură, naiba sub acoperire:

frunte-ngustă, chituită... ochi fierbinţi, de aragaz...

silicon în nas şi buze... unghii false... creier fals !!!

Toacă şi se tot foieşte, parcă are trânji şi parcă

o mănâncă-n fundul minţii, nu-i ajunge lumea largă,

dă din labe, dă din coate, din ruliu şi din tangaj -

ce strident îşi mai relevă semnele... din tatuaj !!!

Poartă cabluri în ureche - ca să fie-n şir cu fanii

cei numiţi, cu-adeverire, de un vodă, ştiţi prea bine

care, ce şi cum şi unde - poartă ţoale trenţuite,

nu înghite imnul ţării: „dă, mamă, cu biciu-n mine” !!!

Că-n zadar - de-atâta vreme, cu atâta-nverşunare -

s-a urlat prin ţărişoară, hai, „deşteaptă-te, române” -

naiba sub acoperire graseiază şi se strâmbă,

taie - virulent şi cinic - frunză verde pentru câne !!!

Galațiul în imagini

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 2904 ori Ultima modificare Vineri, 18 Septembrie 2020 08:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.