Colegiul ”C. Negri” va face cursuri doar on-line

Colegiul ”C. Negri” va face cursuri doar on-line
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În urma testelor efectuate pentru depistarea coronavirusului, 37 de gălățeni au primit, în ultimele 24 de ore, rezultate pozitive. Astfel, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galaţi informează că numărul total al gălățenilor infectați cu Sars-Cov-2 a ajuns la 3.880.

Printre cei confirmați sunt și doi elevi de la Colegiul Național "C. Negri". Astfel, Direcția de Sănătate Publică a decis ca începând de astăzi (n.r. - joi), cei aproximativ 1.400 de elevi de la Colegiul "C. Negri" să învețe exclusiv on-line, unitatea de învățământ intrând pe "scenariul roșu", din cauza faptului că au fost confirmate deja trei cazuri de îmbolnăvire. Conform protocolului, elevii vor învăța on-line în următoarele 14 zile. De asemenea, un alt caz de îmbolnăvire a fost confirmat la Școala Nr. 22, acolo unde mai exista un elev infectat.

Din nefericire, în ultimele 24 de ore, a fost raportat încă un deces printre cei infectaţi cu Covid-19. Astfel, numărul pacienților care și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu coronavirus a ajuns la 174.

Totodată, numărul celor internați în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean a scăzut, în ultimele 24 de ore.  Astfel, cinci persoane, cu una mai puțin față de ziua precedentă, primesc suport respirator, fiind vorba despre pacienți infectați cu coronavirus care au forme grave. Trebuie remarcat şi faptul că, miercuri, în urma retestărilor, 12 pacienți au fost reconfirmați cu infecție Sars-Cov-2.

De cealaltă parte, numărul celor declarați vindecați a crescut, în ultimele 24 de ore, cu 26, ajungând astfel la 3.367.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, 1.484 de gălățeni au fost obligați să stea, timp de 14 zile, în izolare la domiciliu. Alți 2.142 de gălățeni au fost în carantină, tot pentru 14 zile. Conform datelor DSP, numărul gălățenilor aflați în izolare a crescut, în ultimele 24 de ore, cu 18, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 79 de gălățeni. A crescut, în ultimele 24 de ore, și numărul celor aflați în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care sunt în carantină este de 340, cu 52 mai mult față de raportarea de marți.

De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 35.656 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 367 mai multe față de raportarea de marți. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.

Citit 4807 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2020 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.