Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
2 comentarii

De la actuala inspectoare generală Selena Costea am aflat că s-a renunţat la interviul de selecţie a cadrelor didactice care vor ocupa funcţiile de directori şi directori-adjuncţi, în şcolile în care expiră mandatele actualilor manageri.
"Sunt peste 100 de şcoli în care din 9 ianuarie expiră mandatele directorilor şi adjuncţilor, pentru care nu s-au emis mandate de prelungire a contractelor. Prin urmare, conform legislaţiei în vigoare, se vor numi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu aprobarea lor în Consiliul de Administraţie al instituţiei, manageri cu delegaţie, care trebuie să îndeplinească anumite condiţii prevăzute de metodologie. Cum sunt şcoli unde s-au depus mai multe cereri ale cadrelor didactice care vor să ocupe acelaşi post de director (de exemplu, la Colegiul de Economie şi Agricultură din Tecuci sunt patru candidaţi) şi cum s-a renunţat la ideea selecţiei prin interviu, în proporţie foarte mare vor rămâne aceiaşi directori. Vor fi schimbaţi doar în câteva cazuri, acolo unde s-au semnalat probleme. Lista lor va putea fi cunoscută după 8 ianuarie, la această dată fiind programată şedinţa Consiliului de Administraţie în care se vor valida detaşările. Bineînţeles, directorii vor fi numiţi cu acordul scris al acestora, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de începerea anului şcolar viitor", a precizat inspectoarea generală.

Citit 2616 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2021 17:23

2 comentarii

 • postat de Alexia Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 17:11 86.11.137.*** Link la comentariu
  3
  23

  Ce semnai acolo? Citește cu atenție, să nu mai fie probleme. :))

  Raportează
 • postat de Galatean Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 11:37 188.24.192.*** Link la comentariu
  1
  30

  Speram ca numerologia si chiromantia sa nu se amestece in numirea directorilor de scoli!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro