Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
1 comentariu

69,31 dintre elevii din judeţul Galaţi au reuşit să obţină note de la 5,00 în sus la ambele discipline, la simularea Evaluării Naţionale, peste media pe ţară, de 65,9 la sută. Deşi are un procent bun de promovare, de data aceasta Galaţiul nu mai este menţionat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) în topul judeţelor, aşa cum s-a întâmplat la simularea Bacalaureatului.

Cele mai bune rezultate au fost obținute în Municipiul București (82,1 la sută) și în județele Cluj (77,6 la sută), Argeș (71,5 la sută), Brăila (71,3 la sută) și Prahova (69,9 la sută), conform comunicatului MEN.

În total, în judeţul Galaţi s-au obţinut 32 de note de 10,00, la cele două discipline. Dintre acestea, numai două sunt la Limba şi literatura română, ambele obţinute de elevi de la CNVA. Restul de 30 sunt la Matematică. Totodată, de la inspectoarea generală Gina Brînzan am aflat că niciun elev gălăţean nu a avut 10,00 pe linie la simulare, cea mai mare medie din judeţ fiind 9,95.

CNVA-ul conduce detaşat în topul gimnaziilor cu note de 10,00 la simulare, având 12 elevi care au rezolvat absolut totul, fie la Română, fie la Matematică. Urmează apoi Şcolile 29, 28 şi 11, cu câte trei note maxime şi Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, cu două note de 10,00. Câte o notă maximă a fost obţinută de câte un elev de la "Cuza", "Hogaş" Tecuci, "C. Negri", "Racoviţă", Şcoala "Iorgu Iordan" Tecuci, Şcoala "Sf. Nicolae" Lieşti, Şcolile 13, 22 şi 7 din Galaţi.

Citit 4799 ori Ultima modificare Luni, 19 Aprilie 2021 00:18

1 comentariu

  • postat de Elita de carton Luni, 19 Aprilie 2021 09:58 5.13.152.*** Link la comentariu
    1
    5

    Si daca iei 10 la Romana si arunci gunoaiele aiurea inseamna ca esti un individ folositor societatii????

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro