N-ai mate, n-ai parte!

N-ai mate, n-ai parte!

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

Lipsa de educaţie matematică afectează negativ dezvoltarea cognitivă a adolescenților, potrivit unui studiu realizat de departamentul de Psihologie Experimentală de la Universitatea Oxford.

La cercetare au participat 133 de elevi cu vârste între 14 şi 18 ani, relatează Agerpres.

Rezultatele arată că adolescenții care nu învăţau matematica prezentau o cantitate mai mică dintr-un aminoacid-cheie (acidul gamma-aminobutiric) într-o zonă cerebrală în care intervin funcţii cognitive importante, precum raţionamentul, rezolvarea problemelor, memorarea şi învăţarea.

Citit 761 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iunie 2021 02:16

2 comentarii

 • postat de Profesor Sâmbătă, 12 Iunie 2021 09:28 109.166.134.*** Link la comentariu
  2
  6

  Noi, românii, știam asta de prin 1970. Cei de la U. Oxford au găsit ciorba asta înghețată în fundul frigiderului, au dezghețat-o și ne-o servesc ca pe produs propriu.
  Și, ca să fiu complet, matematica și gramatica sunt responsabile de capacitatea intelectuală a omului. Ambele asigură gândirea logică, rațională.

  Raportează
 • postat de Mate - bunsimț=0 Vineri, 11 Iunie 2021 13:25 5.13.197.*** Link la comentariu
  2
  8

  mai bine s-ar axa lumea pe bun-simț!!!
  sunt atât de mulți elevi și părinți nesimțiți,încât nu matematica e problema...
  apoi ajung în funcții importante,că vezi domle știu matematică,și fac doar matematică prin scădere: minus la pensii,minus la alocații,minus la salarii,minus la respectarea legilor,dar și la adunare:plus la infractori,plus la gunoaie,plus la fel și fel de mizerii!!!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro