La Matematică vor fi multe note de trecere

La Matematică vor fi multe note de trecere
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La proba de Matematică de la Evaluarea Naţională 2021 au participat 3.331 de candidaţi, dintre cei 3.557 înscrişi, fiind absenţi 226, adică 6,38 la sută din numărul absolvenţilor de clasa a VIII-a, se arată în comunicatul de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. În acelaşi document se specifică faptul că nu s-a înregistrat nicio tentativă de fraudă la Galaţi şi nici nu a fost nevoie de o variantă de rezervă.

Profesoara Claudia Pascariu de la Şcoala Nr. 5 a explicat pentru "Viaţa liberă" că subiectele date anul acesta la Evaluarea Naţională la Matematică au fost uşoare, accesibile şi pentru elevii care n-au stat cu burta pe carte. "Subiectul I şi Subiectul II au fost accesibile. Cred că nu este elev care să nu fi putut rezolva Subiectul I. Prin urmare, mă aştept ca procentajul de promovare la Matematică să fie ridicat. Dacă au rezolvat şi subiectul al doilea pot lua nota 7,00. Punctul b de la ultima problemă de la Subiectul III, cel în care se cerea să calculeze distanţa de la un punct la un plan, este ceva mai dificil, fiind partea care va face departajarea între candidaţi", a spus profesoara Claudia Pascariu.

Primele rezultate se vor afişa marţi, 29 iunie, până în ora 14,00. În aceeaşi zi, se vor putea depune contestaţiile, în intervalul orar 16,00 - 19,00, dar şi a doua zi, 30 iunie, între 8,00 şi 12,00. Notele finale vor fi făcute publice pe 4 iulie.

La fel ca anul trecut, rezultatele vor fi anonimizate, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale.

Anul acesta se va mai derula o sesiune de Evaluare Naţională, pentru elevii care nu pot participa la prima etapă din motive medicale sau care țin de măsurile de protecție sanitară. Înscrierea la etapa specială a Evaluării Naționale se va derula între 28 iunie şi 2 iulie. Pe 5 iulie, va fi proba la Limba și literatura română, iar pe 6 iulie, cea la Matematica. Pe 9 iulie se vor afişa rezultatele iniţiale şi se vor depune contestaţiile, iar pe 12 iulie vor fi făcute publice notele finale.

Citit 2439 ori Ultima modificare Vineri, 25 Iunie 2021 10:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.