Şcoală de vară pentru elevii din cinci comune

Şcoală de vară pentru elevii din cinci comune
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" Galați organizează, în premieră, o școală de vară dedicată copiilor din mediul rural, care provin din medii defavorizate, cu finanțare asigurată de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Consiliul Județean Galați.

"sChOOL-RURAL - Școala de vară pentru copiii din mediul rural" este organizată în parteneriat cu Consiliul Județean Galați, bibliotecile comunale din Drăgănești, Măstăcani, Scânteiești, Valea Mărului, Vânători și Complexul Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluță" Galați.

Şcoala de vară se desfășoară pe parcursul a cinci săptămâni, începând cu data de 9 august, iar în cadrul acesteia vor participa 75 de copii, cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, din familii defavorizate, din comunele Drăgănești, Măstăcani, Scânteiești, Valea Mărului și Vânători.

În cadrul Școlii de vară, Biblioteca va organiza patru ateliere tematice (luni - joi) pentru fiecare dintre comunele partenere: de teatru (TheatreLab) - susținut de actrița Ana-Maria Sinescu, literatură (ReadingLab) - susținut de scriitorul și moderatorul Adi-George Secară, comunicare nonverbală (MusicLab) - susținut de Ilioara Arbune, creativitate (StoryLab) - susținut de animatorul socio-educativ Iulia-Cristina Dajbog.

Atelierele se vor desfășura atât la sediul central al Bibliotecii, cât și în foișorul din Grădina Botanică. Fiecărei comune partenere îi va fi alocată o săptămână de ateliere tematice, elevii vor lua prânzul la restaurant, iar în ziua de vineri a fiecărei săptămâni copiii vor vizita Grădina Zoologică.

Toți cei 75 de copii vor primi rucsacuri, tricouri, șepci și insigne inscripționate sChOOL RURAL. Transportul beneficiarilor la locul de desfășurare a atelierelor și către casă, la încheierea acestora, este asigurat de autoritățile locale.

Bugetul total al proiectului este de 59.837 de lei, din care 52.657 de lei reprezintă finanțare asigurată de Administrația Fondului Cultural Național, iar 7.180 de lei reprezintă contribuția Bibliotecii Județene "V.A. Urechia", din fonduri asigurate de Consiliul Județean.

Citit 2129 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 12:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.