La Şcoala Nr. 28, elevii clasei I se joacă cu roboţi

La Şcoala Nr. 28, elevii clasei I se joacă cu roboţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Elevii din clasa I E de la Şcoala Nr. 28 din Galaţi au participat la activitatea "Let’s Play with the Edison Robot" (La joacă cu roboțeii Edison). Cu sprijinul Organizației Narada, evenimentul a câștigat o finanțare de 300 de euro, prin programul "Meet and Code", susținut la nivel european de compania de software SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al cincilea an consecutiv de Asociația Techsoup.

S-au achiziționat cinci roboți Edison și două kituri de Edison Creator, cu care copiii au făcut cunoștință în cadrul evenimentului, dar și în activitățile ulterioare. La activitate au participat: 25 de elevi de clasa I, Anca Andreea Pavel, reprezentantă Narada, mentorii Andreea Elena Țîru, studentă la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, Adrian Dumitriu, informatician Școala Gimnazială Nr. 28 Galați, Valentina-Luminița Tanasaciuc, profesor învățământul primar la Școala Gimnazială Nr. 28 Galați, coordonatorul evenimentului "Meet and Code".

Obiectivul principal a constat în inițierea școlarilor de clasa I în construirea limbajelor de programare, folosind Edblocks și Edscratch. Programele realizate de copii cu ajutorul mentorilor au vizat multiple variante de operații pe care roboții Edison să le realizeze: roboțelul care merge în linie dreaptă, apoi se rotește și se întoarce, ca și cum ar conduce; programul în care s-a modificat treptat viteza în linie dreaptă, de la mică la medie şi mai mare. Copiii au programat o alertă care se repetă până la apăsarea unui buton. Un alt program era legat de schimbarea de lumini alternative, tot prin apăsarea unui buton. Toate aceste programe realizate au fost prezentate prin filmulețe care ilustrau mișcările programate.

Și cum roboțeii sunt pe placul tuturor copiilor, evenimentul susținut de Asociația Techsoup le-a permis copiilor de vârstă școlară mică să facă primii pași în programare, pregătindu-i astfel pentru meseriile viitorului. De altfel, o fetiță, Teodora, întrebată fiind de ce i-a plăcut activitatea, a spus că a învățat o mulțime de lucruri utile pentru că ea își dorește să devină "șef de științe și invenții". Iar un băiat, Iustin, a spus: "La felul cum se mișcă Edison, cât de mic este, seamănă cu mine. Vreau să fiu un Edison."

Citit 2457 ori Ultima modificare Vineri, 08 Octombrie 2021 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.