Laboratoare digitale echipate complet, la Piscu şi Griviţa

Laboratoare digitale echipate complet, la Piscu şi Griviţa
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Elevii și profesorii de la Şcoala Gimnazială "Dimitrie Luchian" Piscu și Școala Gimnazială Nr. 1 Grivița, din județul Galați, vor continua să învețe anul acesta în laboratoare digitale complet echipate de Fundația Orange cu tablete și echipamente IT, prin programul Digitaliada. În plus, ei vor putea utiliza peste 3.500 de lecții, teste și exerciții pentru diferite discipline, o secțiune nouă în Platforma Digitaliada, dedicată Evaluării Naționale, precum și noile ghiduri de predare cu ajutorul resurselor digitale la limba și literatura română pentru ciclul gimnazial, pe care programul le pune la dispoziție gratuit tuturor profesorilor și elevilor din țară.

"Pentru noi, profesorii, Digitaliada a fost un fel de <alfabetizare digitală”>, deoarece am trecut de la stadiul de creatori de materiale didactice în formate clasice la creatori de resurse digitale interactive. Pentru elevi, care sunt nativi digitali, utilizarea aplicațiilor și resurselor digitale în orele de curs a condus la creșterea motivației pentru învățare, ritmul lecțiilor este mai antrenant, au devenit mai creativi și mai siguri pe ei", a declarat Anișoara Vrînceanu, directoarea  Şcolii Gimnaziale "Dimitrie Luchian" din Piscu.

Peste 800 de școli sunt înrolate și utilizează Platforma Digitaliada, un sistem de management școlar care pune la dispoziție în mod gratuit toate facilitățile necesare pentru învățarea online, dar și resurse complementare pentru activitatea din clasă. Orice profesor se poate înregistra pe platformă pentru a avea acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate.

Citit 1188 ori Ultima modificare Vineri, 08 Octombrie 2021 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.