Şcoală închisă în singura comună fără niciun bolnav de COVID-19

Şcoală închisă în singura comună fără niciun bolnav de COVID-19
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Şcolile din judeţul Galaţi au început să pună lacăt la porţi din cauza îmbolnăvirilor numeroase de COVID-19. Însă cea mai ciudată situaţie se înregistrează în comuna Costache Negri. Singura localitate din judeţ în care, conform informaţiilor primite de la Prefectură, nu s-a înregistrat nicio îmbolnăvire cu coronavirus timp de patru zile, a fost nevoită să închidă şcoala, elevii urmând să înveţe online până pe 20 octombrie.

Cum ambele informaţii au fost transmise în comunicatele oficiale ale Prefecturii şi cum, văzută din afară, situaţia pare cel puţin bizară, am încercat să aflăm de ce la Şcoala Gimnazială "Elena Negri" au fost suspendate cursurile în format fizic.

Lămuriri am primit din partea viceprimăriţei Emilia Niculescu: "E adevărat că nu avem niciun locuitor din comună confirmat cu COVID-19 zilele acestea. Însă, la şcoală au fost două cadre didactice testate pozitiv. Cum ambele predau limbi moderne, fac naveta de la Galaţi, este posibil să fi contractat virusul în maxi-taxi. Pentru că au fost contacţi pentru toţi elevii din şcoală (limbi moderne se fac şi la clasele mici), am fost nevoiţi să trecem la cursuri online pe o perioadă de zece zile", ne spune viceprimăriţa.

Aceasta susţine că singurii care încă merg la cursuri faţă în faţă sunt copiii de grădiniţă, deoarece cele două profesoare nu au avut ore şi acolo.

Colegiul Economic şi Şcoala din Vânători, închise

Şi la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" cursurile sunt suspendate până pe 24 octombrie. Ca şi la Şcoala din Costache Negri, şi aici a existat un profesor de educaţie fizică descoperit cu coronavirus, după ce a lucrat cu toţi elevii din liceu. De la directoarea colegiului, Marilena Râpă, am aflat că deja instituţia avea 16 clase în online, 22 de elevi bolnavi, patru profesori şi câte un cadru didactic-auxiliar şi nedidactic. "În plus, avem un singur profesor de sport pentru tot liceul, celălalt era deja în carantină. Acesta a fost testat şi el pozitiv cu COVID-19. Este contact pentru toţi elevii din liceu, care nu au purtat mască, orele de educaţie fizică derulându-se afară. Astăzi am trimis la DSP solicitarea de a trece la cursuri online şi am primit imediat răspuns că se aprobă", a declarat Marilena Râpă.

De asemenea, a mai fost închisă şi Şcoala Gimnazială "Maria Grecu" din satul Odaia Manolache, comuna Vânători. Aici, elevii vor învăţa online până pe 22 octombrie. În comuna Vânători, incidenţa a trecut de 7 la mia de locuitori.

Emilia Niculescu, viceprimăriţa comunei Costache Negri

Citit 4263 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Octombrie 2021 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.