Grădiniţa rămasă fără constructor îşi caută proiectant

Grădiniţa rămasă fără constructor îşi caută proiectant
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Înainte să-şi caute un nou constructor, grădiniţa cu opt săli de grupă, care ar trebui construită cu fonduri europene în Ţiglina II, îşi caută proiectant. Primăria Galaţi a lansat o licitaţie pentru revizuirea proiectului tehnic şi asistenţă tehnică. Valoarea estimată a contractului este de 66.600 de lei fără TVA, ofertele sunt aşteptate până pe 22 noiembrie 2021, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut".

În documentaţia licitaţiei se arată că Primăria are în implementare proiectul "Grădinița cu 8 săli de grupă nr. 40 cu program normal, Țiglina II", finanțat în cadrul POR 2014-2020: "Ca urmare a încetării contractului de proiectare și execuție, este necesară achiziția de servicii de proiectare în vederea revizuirii proiectului tehnic și a devizului general".

Proiectantul va actualiza valoarea lucrărilor și dotărilor rămase de executat/ achiziționat, va asigura asistenţa tehnică pe perioada de execuție și de garanţie a lucrării şi va furniza certificatul energetic al clădirii, după finalizarea investiţiei.

Reamintim că pe 30 iunie 2021 ar fi trebuit să fie gata prima grădiniţă construită de la zero în Galaţi, după 1990, cu fonduri europene, în Ţiglina II, pe strada Constructorilor nr. 18 C, pe locul unei baterii de garaje demolate. Contractul pentru proiectarea şi construcţia grădiniţei a fost atribuit asocierii Midanne Invest Grup SRL - Arhidesign GS, având ca subcontractanţi NTT Security Technology SRL şi RCG Fast Security, care a câştigat cu o ofertă de 4.247.800 de lei fără TVA. La solicitarea noastră, Primăria Galaţi ne-a confirmat că a fost reziliat contractul cu Midanne Invest Grup SRL, deoarece firma a intrat în insolvenţă.

Citit 2460 ori Ultima modificare Vineri, 19 Noiembrie 2021 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.