Școlile de la Interne caută recruți

Școlile de la Interne caută recruți
A început admiterea pentru viitorii agenți și subofițeri
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălățenii care vor să devină agenți de poliție, să lucreze la frontieră, la pompieri sau în jandarmerie se pot înscrie în această lună la examenul pentru admiterea într-una din școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne. Peste 2.800 de locuri sunt puse la dispoziția doritorilor, care au timp să își depună cererile până pe 18 martie.

Unitățile de învățământ care scot 2.880 de locuri la concurs pentru sesiunea de admitere martie-mai 2022 sunt: Școala de Agenți Poliție de la Câmpina - 1.340 de locuri, Școala de Agenți de la Cluj-Napoca - 300 de locuri, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră de la Oradea - 240 de locuri, școlile militare de subofițeri de Jandarmi de la Drăgășani și Fălticeni - 700 de locuri (câte 350 fiecare) și Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă de la Boldești - 300 locuri. Sesiunea de admitere în cele șase școli de agenți va avea loc în perioada martie-mai 2022 și va debuta cu depunerea cererilor de înscriere, care are loc până pe data de 18 martie. Cererile vor fi depuse de doritori doar online, în funcție de arma pentru care optează, la următoarele adrese de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pentru școlile de poliție, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pentru școlile de jandarmi, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pentru poliția de frontieră și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pentru pompieri și protecție civilă. Dosarele de recrutare, în volum complet, vor fi depuse, până la data de 25 martie pentru poliție și, respectiv, 27 martie, pentru poliția de frontieră pompieri și jandarmi. Detalii suplimentare privind condițiile de concurs, probele și conținutul dosarului pot fi obținute pe paginile de internet ale celor patru instituții, respectiv, www.gl.politiaromana.ro, www.isujgalati.ro, www.avramiancu.ro și www.jandarmeriagalati.ro, ori la sediile instituțiilor de pe raza județului Galați.

Locurile la cele șase instituții de învățământ le sunt destinate deopotrivă bărbaților și femeilor, singura structură care impune limită de vârstă, de 27 de ani, fiind Jandarmeria. Cu titlu general, cei care vor să își depună cererile de înscriere la una dintre școli trebuie să aibă vârstă minimă de 18 ani în anul concursului, să aibă cetățenia română și domiciliul stabil în România, să cunoască limba română, scris și vorbit, să fie apți din punct de vedere medical și psihologic, să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, să nu aibă antecedente penale, să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni și să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii șapte ani.

Citit 2797 ori Ultima modificare Vineri, 11 Martie 2022 09:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.