Matematica a făcut "victime" la simularea Bacalaureatului şi a Evaluării Naţionale

Matematica a făcut "victime" la simularea Bacalaureatului şi a Evaluării Naţionale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aproximativ 40 la sută dintre elevii gălăţeni care au susţinut simularea la Evaluare Naţională şi la Bacalaureat nu au reuşit să obţină minimum 5,00 la proba de Matematică, semn că această disciplină rămâne în continuare piatra de încercare a ambelor examene.

Conform informaţiilor furnizate de inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu, la simularea Bacalaureatului, 75,26 la sută dintre elevii liceelor din judeţul nostru au primit notă de promovare la Limba şi literatura română. Doar 65,84 dintre candidaţi au reuşit aceeaşi performanţă la proba obligatorie, adică la Istorie şi Matematică, iar 72,13 la sută au luat minimum 5,00 la proba la alegere. Sunt însă la liceu şi elevi care stăpânesc deja materia de examen la perfecţie. S-au obţinut opt note de 10,00 la Limba şi literatura română, 25 de note maxime la Istorie sau Matematică şi 48 la disciplina la alegere.

Rata de prezenţă la simularea Bacalaureatului a fost de peste 70 la sută.

La simularea de la Evaluare Naţională, elevii gălăţeni au avut o rată de prezenţă de peste 92 la sută. Note peste 5,00 la Limba şi literatura română au luat 76,59 la sută dintre candidaţi, iar la Matematică, doar 63,96 la sută. Ambele procentaje sunt însă peste media naţională. Faptul că notele de 10,00 la Limba şi literatura română la simularea Evaluării lipsesc arată că viitorii absolvenţi de gimnaziu mai au încă de învăţat. Nici la Matematică situaţia nu este cu mult mai bună, doar trei dintre gimnazişti primind note maxime.

Citit 3765 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Aprilie 2022 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.