Andrian Codrean face apel la implicarea studenților

Andrian Codrean face apel la implicarea studenților
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Andrian Codrean, președintele Ligii Studenților Basarabeni din Galați (LSBG), este cetățean ucrainean, de loc din regiunea Odesa, și are 21 de ani. Este student al Universității "Dunărea de Jos" din 2017. Licenţiat în Marketing din 2020, acum este în anul doi la un masterat în Administrarea şi Dezvoltarea Afacerilor în Turism. Pe lângă facultate, lucrează deja în marketing și vânzări. În timpul liber, Andrian Codrean afirmă că niciodată nu stă degeaba, mereu caută să aibă o ocupație, iar cel mai des îşi dedică energia activităților Ligii.

În cele ce urmează, preşedintele LSBG ne-a răspuns la câteva întrebări despre activitatea organizaţiei pe care o coordonează.

- Ce reprezintă LSBG şi ce obiective are?

- Primul obiectiv și scop primordial este atragerea studenților, nu numai basarabeni, dar și de alte naţionalităţi. Vrem să-i reprezentăm pe studenți și să rezolvăm orice problemă cu care se confruntă! Și încă un scop este să-i facem pe studenți să se simtă bine la noi în organizație și să atragem cât mai mulți dintre ei.

- Cum ați reușit să vă mobilizați, în contextul războiului din Ucraina, împreună cu Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni (o altă organizație studențească din Galaţi - n.a.), având în vedere divergențele care există între asociații?

- Am reușit să ne mobilizăm destul de bine, pentru că am vorbit din start să lăsăm divergențele și problemele noastre la o parte și să facem o treabă productivă, să le întindem o mână de ajutor celor ce au nevoie de noi. Și cred că ne-am atins acest scop.

- Cum apăraţi, ca lider, interesele studenților?

- În primul rând, am acces direct la universitate, la rector și prorector, mă interesez ce probleme au studenții sau de ce au nevoie. Facem ședințe săptămânale și printr-o cerere scrisă de studenți aflu ce probleme au.

- Care e opinia dumneavoastră referitor la școala online faţă de cursurile fizice?

- Părerea mea este că avem nevoie de școală fizic, pentru că online studenții nu sunt concentrați și sunt axați pe alte chestii, numai nu pe facultate. Pentru că fac facultate din mașină, din WC, din bucătărie etc. În faţa profesorului, altfel înțelegi materia și ai alt interes față de facultate și față de ceea ce ai de învăţat!

- Cum ajutați studenții să aibă acces la cercetare, burse și proiecte Erasmus?

- Sunt toate informațiile pe pagina universității, sunt mereu înnoite şi mă asigur că află şi citesc, pentru a alege cele mai bune opţiuni pentru ei.

- Ce mesaj aveţi pentru studenții din Universitatea "Dunărea de Jos"?

- Trebuie să fiți niște studenți deștepți și productivi, să vă daţi interesul pentru a face universitatea cea mai bună, să reprezentați mereu cu cinste universitatea, oriunde aţi pleca. Să distribuiți toate postările cu universitatea și cu toate acțiunile care se fac de către organizații, inclusiv de către studenți. Universitatea noastră este una dintre cele mai bune din România, cu multe privilegii pentru studenți și, mai ales, pentru studenții de pretutindeni. Vă rog să vă implicați activ în acțiunile universității, și nu numai, pentru a aduce mulțumiri pentru tot ce face pentru studenții noștri.

Citit 1757 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Aprilie 2022 12:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.