Universităţile cer implicarea în elaborarea Legii Educaţiei

Universităţile cer implicarea în elaborarea Legii Educaţiei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cele nouă universități mari care compun Consorțiul Universitaria, printre care se numără şi Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, cer oficial să fie implicate "imediat" în elaborarea Legii educației anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu. "Necesitatea implicării Consorțiului Universitaria în definirea noului cadru legislativ a fost discutată cu președintele României, domnul Klaus Iohannis", pe 26 mai 2022, anunță consorțiul, într-un comunicat, după ce rectorii celor nouă universități membre s-au întâlnit la Universitatea din București.

Rectorii celor nouă universități anunță că în discuțiile de la București, desfăşurate în perioada 26-28 mai, au decis să ceară "implicarea imediată a experților și a reprezentanților Consorțiului Universitaria în procesul de elaborare a Legii Educației", "finanțarea universităților în funcție de performanța reală și de indicatorii de impact", "creșterea finanțării cercetării și asigurarea continuității în finanțare", "exceptarea instituțiilor de învățământ superior de la blocarea organizării concursurilor de ocupare a posturilor vacante".

Universitățile mai cer Ministerului Educației să recunoască o diplomă emisă ca urmare a masteratului didactic inițiat exact de minister. Concret, rectorii solicită "recunoașterea, la nivelul actelor de studii emise de Ministerul Educației, a diplomei de master didactic - dublă specializare și includerea acesteia în nomenclatorul pentru concursurile susținute în învățământul preuniversitar începând cu anul în curs, odată cu finalizarea, în acest an, de prima generație de studenți a studiilor de master".

Citit 1036 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2022 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.