"Olimpiada Micilor Bancheri", la Școala "Dan Barbilian"

"Olimpiada Micilor Bancheri", la Școala "Dan Barbilian"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

"Olimpiada Micilor Bancheri" - ediția a VIII-a este un concurs național de educație financiară adresat elevilor de clasa a III-a și a IV-a, care a avut ca organizatori Școala Gimnazială "Dan Barbilian" Galați și Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE), în colaborare cu Ministerul Educației.

Festivitatea de premiere a avut loc online pe 7 iunie, premiile pentru câștigătorii ediției fiind înmânate de reprezentanți ai sponsorilor concursului, Mastercard, CEC Bank, Techventures Bank, și de reprezentanți ai inspectoratelor școlare județene din Ilfov și Buzău. Gazdele festivității au fost doamna Ligia Goloșoiu, președinta APPE, și prof. Violeta Măzăroaie, director-adjunct la Școala Gimnazială "Dan Barbilian".

Încă de la începutul lunii martie 2022, au participat la fazele acestui concurs peste 2.000 de elevi din 27 de județe ale țării și din municipiul București, care au susținut mai întâi proba scrisă de verificare a cunoștințelor de educație financiară. Ulterior, primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat din fiecare dintre școlile participante au fost admiși în etapa națională a competiției. Astfel, cei mai buni 210 elevi din țară au fost selectați pentru a participa la această probă finală a concursului, care a presupus realizarea unui proiect de Educație financiară.

La finalul festivităţii de premiere, cei 10 olimpici naționali la Educație Financiară au fost aplaudați la scenă deschisă în mediul online, acordându-se astfel diplome și daruri pentru trei premii și două mențiuni la clasa a III-a și trei premii și două mențiuni la clasa a IV-a.

Citit 1157 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iunie 2022 08:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.