„Masă sănătoasă în școli”, pentru aproape un milion de elevi

„Masă sănătoasă în școli”, pentru aproape un milion de elevi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Programul „Masă sănătoasă în școli” vizează, în următorii cinci ani, aproape un milion de elevi, iar finanțarea depășește un miliard de euro, conform ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri înființarea unui grup de lucru condus de Cîmpeanu, împreună cu Ministerul Sănătății, al Finanțelor, al Agriculturii și al Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru programul „Masă sănătoasă în școli”. Premierul a cerut ca de la 150 de școli programul să fie extins la toate școlile sau „la un număr cât mai mare, pentru că eu consider că acest program trebuie să aibă o arie de cuprindere cât mai mare. Sigur, nu se va putea întâmpla peste noapte acest demers al nostru”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că mulți părinți decid dacă își trimit sau nu copiii la școală în funcție de existența acestei mese calde, astfel că are legătură directă cu abandonul școlar.

Finanțarea pentru program, pentru intervalul 2022 - 2027, depășește 1 miliard de euro și țintește peste 900.000 de elevi, adică o treime din elevii României.

Ministerul Sănătății va stabili lista alimentelor care corespund conceptului de masă sănătoasă în școli, a spus Cîmpeanu, iar prin Ministerul Agriculturii se va încuraja folosirea exclusiv de produse românești.

Citit 1054 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2022 17:04

1 comentariu

 • postat de un cetățean
  Miercuri, 08 Iunie 2022 18:10
  5.13.234.***
  Da,oferițile și o masă dacă tot își rod coatele pe băncile scolilor,dar care școli ,că mai degrabă au stat acasă decât au participat la programul orar efectiv ,spunem că pandemia i-a obligat și în acest timp profesorii săracii de ei și-au luat salariile,.
  Iată a venit vremea bacalaureatelor și observ cu ostentație că se petrece ceva hilar, nemaiauzit ,școli în care elevii din anii terminali nu se prezintă la examenul de bacalaureat pe motiv că nu sunt pregătiți și
  nu-i condamn ,te crucești,unde s-a mai pomenit așa ceva !
  Întorcându-mă cu fața spre Ministerul Educației, aici descoperim un ministru care poartă vina acestei schisme,Sorin Câmpeanu ,un pesedist traseist convertit în penelist cu destule schelete în dulapul dumnealui,,un tip f. controversat ,cu o pregătire precară și omul care la acoperit pe fostul prim-ministru , mitomanul Victor Ponta de plagiatul unei lucrări doctorale ,denumit în sistemul juridic,”furt intelectual”fiind ministru în cabinetul celui din urmă, Câmpeanu este omul care a probușit învățământul,nu-i bai că nu e singurul din istoria de după ”89,acesta e și motivul pt. care Ministerul Educației a avut cei mai mulți miniștri în decursul celor 32 de ani.
  Mă întreb în actualul contest,inflație cu două numere deficit bugetar f ridicat ,datorie publică peste jumătate din PIB ,de unde bani pt. a acorda copiilor o masă căci pt. asta se impun fonduri și personal care trebuie remunerat,prea seamănă a campanie electorală.!?
  Nu mai este învățământul ce-a fost odat,susțin modernizarea dar ar face bine să se uite și peste gardul țărilor civilizate,noi ca țară suntem departe de așa ceva.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.