Întâlnirea promoƫiei 1972 a Liceului Nr. 7 Galaƫi

Întâlnirea promoƫiei 1972 a Liceului Nr. 7 Galaƫi
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

În ziua de 29 mai 2022, la Liceul Teoretic "Sfânta Maria" din Galaƫi a avut loc un moment emoƫionant: Promoƫia 1972 a fostului Liceu Nr. 7 (vechea denumire a liceului) a celebrat aniversarea a 50 de ani de la absolvire.

Cum se întâmplă de obicei în astfel de momente, "ora de diri­genție" nu a început înainte de a suna clopoțelul, ceea ce a prilejuit un prim val de amintiri. După ce toți foştii elevi s-au așezat la locurile lor în bănci, actuala directoare a liceului (dna prof. Monica Ene) le-a urat bun venit foştilor absolvenƫi, prezentându-le punctele de reper din istoria şcolii pe care o conduce.

Dl prof. univ. dr. ing. Ionel Chirică, unul dintre absolvenƫii din urmă cu o jumătate de veac, care a suplinit funcƫia de diriginte al claselor, a condus "ora de dirigenƫie", rugându-i pe fiecare dintre foştii săi colegi să depene amintiri din cei 50 de ani.

La eveniment au participat şi doi dintre profesorii dragi din urmă cu jumătate de veac: prof. Cezar Gaiu şi prof. Maria Vrabie, care s-au bucurat de revederea foştilor lor elevi.

Elevii din urmă cu 50 de ani erau copii de la țară sau de la oraș, copii de oameni simpli, modești, dar dornici să-și depășească condiția familiei în care s-au născut, mândri și ambițioși, neclintiți în hotărârile luate. Este demn de remarcat faptul că a fost o generație care a dat numeroși ingineri, medici, farmaciști, profesori, semn al unei educații de calitate.

"Am fost departe unii de ceilalţi, de-a lungul celor 50 de ani, dar vreau să știți cât de bine ne simƫim, că acum am redevenit prietenii de atunci. Prieteni pe care ne era teamă că i-am pierdut", a fost laitmotivul întâlnirii.

Pentru câteva ore, toƫi s-au simțit copiii şi adolescenƫii din urmă cu mai mult de o jumătate de secol. Au descoperit împreună elixirul tinereƫii fără bătrâneƫe. S-au simƫit bine împreună şi şi-au promis că se vor mai întâlni, chiar mai des.

Citit 7572 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iunie 2022 21:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.